Україна та Європа виграють війну з Німеччиною чи без - заява Польщі

Україна та Європа виграють війну з Німеччиною чи без - заява Польщі

Україна та Європа здобудуть перемогу у війні з Німеччиною чи без неї, заявив у неділю прем'єр-міністр Польщі.

Я намагаюся зважувати свої слова, але скажу прямо. Україна та Європа виграють цю війну - з Німеччиною чи без неї, - сказав Матеуш Моравецький польському агентству друку (PAP).

Політик додав, що від Берліна залежить, чи приєднатися він до місії зі зупинки росії чи пасивно буде дивитися на це, що, за його словами, прирече їх на те, що вони будуть на неправильному боці історії.

Минув майже рік з початку війни... Докази військових злочинів російської армії можна побачити на телебаченні і на YouTube. Що ще потрібно Німеччині, щоб розплющити очі та почати діяти відповідно до потенціалу німецької держави, - заявив він, назвавши позицію Німеччини «неприйнятною».

Моравецький підкреслив, що Німеччина не зобов'язана віддавати всі свої ресурси, додавши, що Берлін «не повинен послаблювати чи саботувати діяльність інших країн».

Він також сказав, що Польща тісно співпрацює зі США та створила коаліцію європейських держав для підтримки України, але коли справи з важкими озброєннями для України пішли краще, «втрутилася Німеччина та викликала сумніви».

Ворог знаходиться на сході, і ми витрачаємо час на дискусії, які не приносять нічого хорошого, - сказав Моравецький, додавши, що Німеччина потрапила в пастку, яку сама ж і влаштувала за роки пошуку тісніших зв'язків із Москвою.

Нагадаємо, що у США визнали російських вагнерівців "транснаціональною злочинною організацією".

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну
У понеділок, 19 квітня, Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба візьме участь в онлайн-засіданні Ради ЄС у закордонних справах.
Євродепутати вимагають надати Україні план дій щодо членства в НАТО Євродепутати вимагають надати Україні план дій щодо членства в НАТО
"Європейська народна партія" вимагає термінового зібрання в Європарламенті для обговорення ескалації російської агресії на кордоні з Україною.
ЄС: нарощування військ РФ на кордоні з Україною найбільше за увесь час ЄС: нарощування військ РФ на кордоні з Україною найбільше за увесь час
Глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель знову закликав Росію до деескалації ситуації на кордоні з Україною і заявив про найбільше зосередження російських військ, яке коли-небудь було. При цьому він заявив, що ЄС не збирається вводити проти Росії нові санкції, хоча "це може змінитися".
Loading...
Load next