Україна серед перших оголосила про готовність допомогти Туреччині - посол

Україна серед перших оголосила про готовність допомогти Туреччині - посол

Україна серед перших виголосила готовність допомогти Туреччині через руйнівний землетрус. Про це повідомив посол України у Туреччині Василь Бондар в етері українського телемарафону.

Автоматично як було відомо про самі поштовхи і про обсяги руйнувань - Туреччина звернулась до міжнародної спільноти про допомогу по лінії надзвичайних ситуацій і звичайно зараз кожна з країн реагує наскільки може. Ми серед перших виголосили готовність допомогти. І зараз комунікація з приводу того чим ми можемо допомогти, - розповів Бондар.

Окрім того, він розповів чим займається оперативний штаб створений при посольстві.

Перш за все ми займаємося тим щоб допомогти рятувальникам - оформити ці необхідні документи і забезпечити їх прибуття на місце - це першочергова задача. Паралельно так само важливо - координуємо з органами влади питання по українцях. З'ясовуємо чи є хтось серед постраждалих. Пробуємо перевірити тих хто проживав по реєстрації, мав житло або знімав і також залучаємо всі можливі способи для отримання інформації в регіоні. Також працюємо над тим, що ми можливо будемо координувати надання будь-якої іншої допомоги від держави для тих хто постраждав. Але це згодом.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Наші відносини з Україною демонструють значний прогрес завдяки взаєморозумінню, довірі та спільним інтересам, — МЗС Туреччини Наші відносини з Україною демонструють значний прогрес завдяки взаєморозумінню, довірі та спільним інтересам, — МЗС Туреччини
Сьогодні президент Турецької Республіки Реджеп Таїп Ердоган відвідає Україну з офіційним візитом, під час якого зустрінеться із президентом України Володимиром Зеленським.
Голова МЗС Туреччини зустрівся з Кулебою у Львові та пообіцяв продовжити зусилля для припинення війни в Україні Голова МЗС Туреччини зустрівся з Кулебою у Львові та пообіцяв продовжити зусилля для припинення війни в Україні
Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу зустрівся з головою МЗС України Дмитром Кулебою у Львові
Loading...
Load next