Зеленський повідомив, що до кінця 2023 року Україна отримає свій власний корвет

Зеленський повідомив, що до кінця 2023 року Україна отримає свій власний корвет
Військо-морські сили України можуть отримати нове судно упродовж найближчих 4 років. Зокрема, будівництво корвета планують закінчити до кінця 2023 року.

Президент Володимир Зеленський розповів, що до кінця 2023 року добудують український корвет, корпус якого вже закладений в Туреччині. Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента на своїй сторінці у Facebook.

Наші турецькі друзі активно підтримують розвиток корабельного складу ВМС України. Перший корпус нашого сучасного корвета вже закладено в Туреччині й буде добудовано на українській верфі до кінця 2023 року, - заявив президент.

Зеленський також наголосив, що Україна активно реалізує спільні проєкти щодо оновлення корабельного складу України та розбудови сучасної військово-морської інфраструктури разом зі США, Великою Британією, Туреччиною та багатьма іншими країнами.

Зауважимо, що корвет - це клас багатоцільових військових кораблів ближньої морської зони, призначених для дозорної та конвойної служби, протичовнової й протиповітряної оборони військово-морських баз і пунктів базування.

Нагадаємо, що у грудні минулого року стало відомо, що Міністерство оборони України зацікавилося турецькими корветами. Перший із них побудують саме у Туреччині, а інші ж планують побудувати на українському підприємстві.

Читайте також
Держсекретар США Блінкен проведе зустріч із Зеленським: в ОП розповіли деталі візиту Держсекретар США Блінкен проведе зустріч із Зеленським: в ОП розповіли деталі візиту
Вже завтра, 6 травня, державний секретар Сполучених штатів Ентоні Блінкен зустрінеться із президентом Володимиром Зеленським. Зокрема також у графіку американського посадовця заплановані зустрічі із прем'єр-міністром Денисом Шмигалем та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.
Зустріч Байдена та Зеленського в Україні може відбутись найближчим часом, - Єрмак Зустріч Байдена та Зеленського в Україні може відбутись найближчим часом, - Єрмак
Керівник Офісу президента Андрій Єрмак анонсував можливу зустріч президентів України та Сполучених Штатів Володимира Зеленського і Джо Байдена, яка може відбутись вже найближчим часом.
Відставка Степанова: в Офісі президента назвали основні причини звільнення очільника МОЗ Відставка Степанова: в Офісі президента назвали основні причини звільнення очільника МОЗ
Основними причинами відставки Степанова є провал кампанії з вакцинації від Covid-19 і пильну увагу до міністра з боку НАБУ.
Loading...
Load next