Зеленський та Дуда провели зустріч у Жешуві: обговорили подальшу оборонну співпрацю

Зеленський та Дуда провели зустріч у Жешуві: обговорили подальшу оборонну співпрацю

Завершуючи низку закордонних візитів, президент України Володимир Зеленський зустрівся з Президентом Польщі Анджеєм Дудою у польському місті Жешуві. Лідери обговорили подальшу оборонну співпрацю та спільні дипломатичні кроки. Повідомлення у Twitter президента Польщі.

У четвер президенти Польщі та України Анджей Дуда та Володимир Зеленський зустрілися в Жешуві; Президент України прозвітував про свою останню дипломатичну діяльність у Брюсселі та інших європейських столицях; переговори також стосувалися безпеки в регіоні, - повідомили в канцелярії президента Польщі.

Зеленський поінформував польського колегу про поточний стан справ на фронті й прогнози щодо розвитку ситуації у найближчий період. Він також розповів про актуальні оборонні потреби України та свої кроки щодо зміцнення української армії.

Крім цього, український президент повідомив про візит до Брюсселя й наголосив на важливості старту вже цьогоріч переговорів про вступ України до ЄС. За його словами, це стало б "важливою мотивацією для українського суспільства та армії, які проходять через важкі випробування".

Нагадаємо, що Орбан на зустрічі із Зеленським в Брюсселі пообіцяв, що Угорщина продовжить надавати допомогу Україні.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

 

Читайте також
"Має бути швидкість та свобода дій": Варшава передасть Києву першу партію оборонної зброї наступного тижня "Має бути швидкість та свобода дій": Варшава передасть Києву першу партію оборонної зброї наступного тижня
Раніше Польща повідомила, що готова передати Україні боєприпаси, переносні зенітно-ракетні комплекси Grom та різні типи безпілотників.
"Провокації з боку РФ": Україну 20 грудня відвідають президенти Польщі та Литви "Провокації з боку РФ": Україну 20 грудня відвідають президенти Польщі та Литви
2 грудня Зеленський, Дуда та Науседа провели переговори у форматі відеоконференції.
Loading...
Load next