Ситуація на кордонах: Зеленський і Дуда у телефонній розмові обговорили спільну протидію викликам безпеки регіону

Ситуація на кордонах: Зеленський і Дуда у телефонній розмові обговорили спільну протидію викликам безпеки регіону
Зеленський поінформував польського колегу про розвиток ситуації з безпекою на сході України.

Президент України Володимир Зеленський і президент Польщі Анджей Дуда під час телефонної розмови обмінялися баченням щодо викликів у питаннях безпеки в регіоні та спільної протидії їм. Про це повідомляє пресслужба глави української держави. 

Відбувся обмін оцінками ситуації на європейсько-білоруському кордоні. Глави держав констатували, що відбувається гібридна атака, належне реагування на яку потребує спільних зусиль та взаємодії, - йдеться у повідомленні.

Як наголошують у пресслужбі, Зеленський поінформував польського колегу про розвиток ситуації з безпекою на сході України та про кроки української сторони для активізації роботи всіх переговорних форматів задля досягнення миру.

У зв'язку з цим, президент України наголосив на необхідності збереження санкційного тиску на Російську Федерацію з боку міжнародної спільноти до повного відновлення суверенітету та територіальної цілісності нашої держави, - зазначають в Офісі президента.

Суттєву увагу було приділено "координації позицій сторін щодо протидії проекту "Північний потік-2", співрозмовники "були одностайні" в оцінках "Північного потоку-2" як загрози безпеці всієї Європи".

Це – стратегічна зброя в руках РФ, – наголосив український президент.

За його інформацією, ефективна протидія тиску з боку Росії потребує єдності ЄС і партнерів, а також належних санкційних обмежень.

Також Зеленський порушив питання щодо врегулювання надання дозволів для українських автомобільних вантажних перевізників.

Лідери також обговорили графік найближчих заходів на найвищому рівні. Володимир Зеленський висловив подяку польській стороні за незмінну підтримку суверенітету та територіальної цілісності нашої держави, - наголошують в ОП.

Нагадаємо, що раніше 150 агресивних іноземців намагалися прорватися на територію Польщі.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Має бути швидкість та свобода дій": Варшава передасть Києву першу партію оборонної зброї наступного тижня "Має бути швидкість та свобода дій": Варшава передасть Києву першу партію оборонної зброї наступного тижня
Раніше Польща повідомила, що готова передати Україні боєприпаси, переносні зенітно-ракетні комплекси Grom та різні типи безпілотників.
Зеленський підписав декларацію із президентом Польщі щодо наближення України до вступу в ЄС Зеленський підписав декларацію із президентом Польщі щодо наближення України до вступу в ЄС
Учора, під час робочого візиту до Польщі президент України Володимир Зеленський і польський президент Анджей Дуда підписали спільну двосторонню Декларацію про європейську перспективу України, яка є важливим кроком для вступу України до складу ЄС.
"Під дулами автоматів їх супроводжують до кордону", - Монастирський про те, як мігранти потрапляють на кордон Білорусі та Польщі "Під дулами автоматів їх супроводжують до кордону", - Монастирський про те, як мігранти потрапляють на кордон Білорусі та Польщі
Денис Монастирський розповів, що мігранти потрапляють на кордон Білорусі та Польщі під виглядом туристів.
Loading...
Load next