ЄС "може звернути гори", щоб постачати Києву боєприпаси - фон дер Ляйєн

ЄС "може звернути гори", щоб постачати Києву боєприпаси - фон дер Ляйєн

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйє заявила в суботу, що вона впевнена, що спільна зацікавленість ЄС у постачанні Україні більшої кількості боєприпасів перевершить індивідуальні національні інтереси, коли йдеться про спільні європейські програми оборонних закупівель. Пише Reuters.

Як завжди у цій звірячій війні, яку росія розв'язала проти України, ми бачимо, що можемо звернути гори під тиском, а отже, і тут також, — сказала вона в інтерв'ю Reuters на Мюнхенській безпековій конференції.

У своєму виступі на конференції фон дер Ляйєн раніше запропонувала ЄС об'єднати зусилля з оборонною промисловістю блоку, щоб прискорити та збільшити виробництво боєприпасів, вкрай необхідних на полі бою в Україні та поповнити запаси.

Фон дер Ляйєн наголосила, що блок не може чекати місяцями та роками, щоб мати можливість поповнити свої військові запаси чи відправити Україні такі боєприпаси, як 155-міліметрові артилерійські снаряди.

На даний момент ми говоримо про стандартизовані... боєприпаси, які ми фінансуватимемо або на європейському рівні, або на рівні держав-членів, така схема, яка стоїть за цим.

Я не думаю, що зараз Україна зможе фінансувати це. Тому ми маємо фінансувати це, — сказала фон дер Ляйєн в інтерв'ю.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Представництво ЄС відновлює свою роботу у Києві, — Боррель Представництво ЄС відновлює свою роботу у Києві, — Боррель
Воно нарешті запрацює через шість тижнів після початку війни.
Обговорили жорсткі економічні санкції для Росії: Кулеба зустрівся з Блінкеном у Стокгольмі Обговорили жорсткі економічні санкції для Росії: Кулеба зустрівся з Блінкеном у Стокгольмі
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба перебуває з робочим візитом у Стокгольмі.
"Має бути швидкість та свобода дій": Варшава передасть Києву першу партію оборонної зброї наступного тижня "Має бути швидкість та свобода дій": Варшава передасть Києву першу партію оборонної зброї наступного тижня
Раніше Польща повідомила, що готова передати Україні боєприпаси, переносні зенітно-ракетні комплекси Grom та різні типи безпілотників.
Loading...
Load next