Україна отримає літаки, це питання часу і процедури - Кулеба

Україна отримає літаки, це питання часу і процедури - Кулеба

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на Мюнхенській конференції з безпеки висловив упевненість, що Україна отримає літаки від західних союзників, "це питання часу і процедури".

Я ризикну сказати, що Україна отримає літаки, це питання часу і процедури... Це займе більше часу, ніж танки. Ми це розуміємо, але сама логіка, базове відчуття того, як розвивається ситуація, приведе нас усіх до рішення щодо літаків, - сказав Кулеба.

Звертаючись до західних союзників, Кулеба сказав, що краще розпочати підготовку пілотів, перш ніж потенційно надіслати винищувачі.

Спочатку було прийнято рішення надати Україні певні типи озброєння, потім почалося навчання. Це марна трата часу, тому ми пропонуємо якомога швидше змінити плани та почати тренування. Наше прохання до всіх наших союзників, які потенційно можуть надати нам літаки, розпочати навчання якомога швидше, не беручи зараз жодних додаткових зобов'язань на себе, - підсумував він.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну
У понеділок, 19 квітня, Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба візьме участь в онлайн-засіданні Ради ЄС у закордонних справах.
Кулеба заявив, що РФ відвела від кордону з Україною лише 12 тисяч військових із ста тисяч Кулеба заявив, що РФ відвела від кордону з Україною лише 12 тисяч військових із ста тисяч
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що про реальне відведення російських військ від кордону не може йтись, оскільки зі 100 тисяч бойовиків наразі відвели лише 12.
Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії
Кулеба розповів Боррелю про безпекову ситуацію на Донбасі, в Криму та вздовж українських кордонів.
Loading...
Load next