Консультації щодо отримання літаків ведуться - Резніков

Консультації щодо отримання літаків ведуться - Резніков

Консультації щодо отримання літаків ведуться, зокрема з міністрами оборони країн-партнерів. Рішення буде оголошено, коли буде чітко зрозуміло, яка основна авіаційна платформа буде базовою. Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков в етері телемарафону та запевнив, що Україна отримає в результаті літаки.

Я склав собі такий віш-ліст, перелік потреб, звісно, з експертами, військовими, і в ньому було дуже багато важливого. У ньому була спочатку артилерія 155 калібру, потім MLRS – це система залпового вогню, в тому числі й HIMARS, в тому числі броньовані машини класу Bradley, Marder, Stryker і так далі. У тому числі важкі танки, у тому числі протикорабельні комплекси й, звісно, літаки. І системи ППО, такі як NASAMS, IRIS-T, Patriot і так далі. Ми все це вже маємо. На всьому цьому ми або вже воюємо, або вчимося, як Patriot, і скоро почнемо захищати наше небо, - розповів Резніков.

За його словами, літаки, по суті, це вже завершення цього переліку.

Літак будь-який – це авіаційна платформа, яка дуже складна, дуже потребує особливої уваги, пильнування, обслуговування, аеродромної системи, мережі і підготовки льотчиків, підготовки техніки, інженерів, підготовки диспетчерів, взаємодій. Тобто, це платформа, яка спроможна в собі нести певний вид ракет, радарів, авіоніки, якою потрібно вміти користуватися. Тому я точно не просто думаю, а точно знаю, що у нас будуть сучасні літаки, але наші партнери абсолютно розумно й прагматично підходять до прийняття рішення дати нам якусь зброю. Вони спочатку оцінюють свої запаси на складах, чи можуть вони нам дати, в якій кількості, справному стані той чи інший вид зброї так, щоб не знизився рівень боєздатності їх Збройних сил, - сказав Резніков.

Він пояснив, що далі вони оцінюють спроможності щодо забезпечення частинами й іншими речами для обслуговування, умовно кажучи, маслами тощо. Далі вони оцінюють можливість залучити й від інших партнерів країн точно такий вид зброї, потім оцінюють спроможність навчити їхніми інструкторами українських військ, у який проміжок часу, і плюс вони оцінюють фінансові витрати своїх бюджетів й політичні ризики, тому що в їх країнах є не всі проукраїнські, є й проросійські настрої.

Нагадаємо, що "У Білому домі закликають Україну не зволікати з контрнаступом" – Politico.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Українці зможуть літати до Ісландіїї без пересадок Українці зможуть літати до Ісландіїї без пересадок
Відповідну угоду підписали міністри України та Ісландії.
Нові безпілотники Bayraktar придбає Міноборони Нові безпілотники Bayraktar придбає Міноборони
Турецький ударний оперативно-тактичний середньовисотний безпілотний літальний апарат з великою тривалістю польоту застосовуватимуть для захисту незалежності України.
Резніков пояснив ситуацію з "Байрактаром" Резніков пояснив ситуацію з "Байрактаром"
За його словами, це український безпілотний апарат.
Loading...
Load next