Зеленський підтримав петицію про повернення декларування

Зеленський підтримав петицію про повернення декларування

Президент Володимир Зеленський схвалив петицію, яка вимагає відновити обов'язок депутатів та інших посадовців декларувати свої статки. Повідомляє сайт президента.

З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну і введення в країні воєнного стану з українських посадовців тимчасово зняли обов'язок декларувати статки.

Це не сподобалось колишньому політику, а нині військовослужбовцю Олексію Гриценко. Він написав президентові петицію, де заявив, що таке послаблення дозволяє чиновникам займатися корупцією під час війни, тому декларування необхідно повернути. Петицію підтримали більше 25 тисяч українців.

У своїй відповіді Зеленський подякував Гриценку "за активну громадянську позицію та небайдужість" і сказав, що на розгляді Верховної Ради зараз є законопроєкт, який поверне декларування в Україну.

Автор законодавчої ініціативи голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив, що його законопроєкт №8071 уже включено до порядку денного дев’ятої сесії Ради. До того ж створено робочу групу, щоб якнайшвидше забезпечити його ухвалення.

Нардеп нагадав, що напередодні законопроєкт підтримали посли G7.

Нагадаємо, що Зеленський вніс до Ради проект постанови щодо застосування санкцій до фінустанов рф.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Парламент України схвалив законопроєкт щодо ув'язнення за брехню в деклараціях Парламент України схвалив законопроєкт щодо ув'язнення за брехню в деклараціях
Верховна Рада у другому читанні ухвалила президентський законопроєкт про відновлення позбавлення волі за брехню у деклараціях.
"Мінус Медведчук": Зеленський заявив, що кількість олігархів в Україні зменшилась "Мінус Медведчук": Зеленський заявив, що кількість олігархів в Україні зменшилась
Володимир Зеленський висловився та поділився своєю думкою щодо суду над Віктором Медведчуком. Президент також заявив, що нардеп був на законній основі позбавлений можливості використовувати медіаактиви і державне майно.
Закони про доступне розмитнення "євроблях" передали на підпис Зеленському Закони про доступне розмитнення "євроблях" передали на підпис Зеленському
Дмитро Разумков підписав закони щодо тимчасового спрощення митного оформлення транспортних засобів, ввезених на територію України.
Loading...
Load next