Україна замінує кордон з росією і білоруссю: ухвалили рішення

Україна замінує кордон з росією і білоруссю: ухвалили рішення

Верховна Рада ухвалила законопроєкт №7475, який передбачає, що смугу вздовж українського кордону з росією та білоруссю буде розширено до 2 км та заміновано. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

…Верховна Рада України конституційною більшістю (310 голосів) проголосувала проєкт закону 7475 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту державного кордону, - ідеться в повідомленні.

Народний депутат Юрій Здебський зазначив, що ухвалення цього законопроєкту вирішує перелік питань, які суттєво впливають на стан охорони кордону.

Документ закладає основу та вдосконалює систему охорони держкордону, вирішує питання виділення земель для облаштування інженерних споруд вздовж лінії кордону, визначає місце прикордонників в загальній системі сил оборони під час воєнного стану, - розповів нардеп.

Також, за його словами, законопроєкт передбачає встановлення порядку залучення до охорони державного кордону під час різних загроз Збройних сил України, Національної гвардії, Національної поліції.

А головне – виділяє вздовж українсько-російської та українсько-білоруської ділянок кордону смугу землі завширшки 2 км для інженерно-технічних і загороджувальних споруд та вводить на ній спеціальний прикордонний режим. Це, практично, буде замінована територія вздовж лінії кордону із країною-агресором, - сказав Здебський.

Окрім того, за його словами, закон містить низку інших позитивних змін, спрямованих на покращення стану національної безпеки України.

Нагадаємо, що "ЄС вивчить "мирний" план Китаю щодо України, але врахуватиме "дружбу" Пекіна та москви", - фон дер Ляєн.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Байден різко відповів на вимоги Росії: не приймаю нічиїх "червоних ліній" Байден різко відповів на вимоги Росії: не приймаю нічиїх "червоних ліній"
Володимир Путін, коментуючи інформацію про підготовку Росії до повномасштабного наступу на Україну, сказав, що "червоною лінією" для Росії буде створення загроз для її безпеки, посилаючись на військові навчання НАТО й України в Чорному морі.
Жодних планів нападати на Україну у Росії не було і немає, - глава Ради РФ Жодних планів нападати на Україну у Росії не було і немає, - глава Ради РФ
Натомість в Україні, начебто, відбувається військове освоєння країнами НАТО.
Loading...
Load next