Китай зіткнеться з наслідками, якщо озброїть рф - голова МЗС Нідерландів

Китай зіткнеться з наслідками, якщо озброїть рф - голова МЗС Нідерландів

Китай зіткнеться з наслідками, якщо вирішить розпочати постачання зброї до росії, заявив у четвер міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Хукстра на тлі попереджень США про те, що Пекін може почати пропонувати москві військову допомогу. Повідомляє Bloomberg.

Що важливо і що я передам кожному з колег, у тому числі моєму китайському колезі тут, то це те, що, знаєте, істина тут не десь посередині, винна лише одна країна, і це росія, і тому всі інші мають утримуватися від надання військової допомоги росії, - заявив Хукстра журналістам у кулуарах зустрічі міністрів закордонних справ G20 у Нью-Делі.

На мою думку, це матиме наслідки, якщо країни перетнуть цю межу, - сказав голова МЗС Нідерландів.

Також міністр закордонних справ Нідерландів, як відзначає CNN, назвав війну рф проти України «лакмусовим папірцем» довіри до Нідерландів, Європи та всього світу.

На карту поставлено набагато більше, ніж просто суверенітет України, - заявив Хукстра журналістам. - На карту поставлено загальнолюдські цінності, на карту поставлено європейську безпеку, і, зрештою, ця війна також є лакмусовим папірцем для довіри до Європи, Нідерландів та всього світу.

За його словами, Нідерланди продовжуватимуть підтримувати Україну в довгостроковій перспективі, додавши, що війна, яка вже триває рік, може тривати «дуже довго».

Майте на увазі, що російські дев'ять років вели війну в Афганістані і десятиліття в Східній Європі, - сказав він. - Реальність цілком може полягати в тому, що це залишиться з нами на дуже довгий час.

Нагадаємо, що в Естонії показали навчання українських військових на гаубицях FH-70 (відео).

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Loading...
Load next