ЄС ніколи не прийме російські загрози своїй безпеці - фон дер Ляєн

ЄС ніколи не прийме російські загрози своїй безпеці - фон дер Ляєн

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, виступаючи у вівторок перед парламентом Канади під час візиту на підтримку України, заявила, що Європа ніколи не прийме російські загрози своїй безпеці.

Ми ніколи не погодимося з тим, що путін заперечує саме існування України як держави та як нації. Ми ніколи не приймемо цієї загрози європейській безпеці і самій основі нашої міжнародної спільноти. І я знаю, що відданість Канади настільки ж непохитна, як і наша. Канада та Європейський Союз дотримуватимуться Статуту ООН. Ми стоятимемо за те, щоб Україна була господаркою свого майбутнього. Нічого про Україну без України. І ми підтримуватимемо Україну стільки, скільки буде потрібно, - сказала фон дер Ляєн.

Президентка Єврокомісії закликала до "неухильної військової та економічної підтримки" України, а також знову закликала, щоб росія "заплатила за свій злочин агресії", після пропозиції у листопаді створити спеціалізований трибунал для судового переслідування за такі злочини.

По-перше, ми вважаємо, що Україна заслуговує на нашу неухильну військову та економічну підтримку. По-друге, ми вважаємо, що росія має заплатити за свій злочин агресії, - сказала вона. 

Нагадаємо, що Польща цього тижня відправить в Україну 10 танків Leopard.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
"Проти окупації треба боротися": Кучма назвав причини окупації Криму "Проти окупації треба боротися": Кучма назвав причини окупації Криму
"Те, що Росія зробила з Кримом, краще називати не анексією, а окупацією" - Леонід Кучма.
Комітет ООН схвалив оновлену резолюцію про Крим Комітет ООН схвалив оновлену резолюцію про Крим
Третій комітет ООН схвалив проєкт оновленої резолюції Генасамблеї ООН про ситуацію в окупованому Криму.
Львівський депутат намалював портер Путіна під час роботи (відео) Львівський депутат намалював портер Путіна під час роботи (відео)
Львівський депутат від ЄС Юрій Гринів у міськраді відкрив на телефоні зображення Володимира Путіна, дістав аркуш паперу та почав змальовувати його обличчя.
Loading...
Load next