Данія створює фонд допомоги Україні на мільярд доларів

Данія створює фонд допомоги Україні на мільярд доларів

Президент України Володимир Зеленський подякував уряду Данії та прем'єр-міністру країни за створення нового фонду допомоги Україні розміром у понад один мільярд доларів. Про це пише у Twitter лідер держави.

Щиро вдячний данському парламенту, Прем'єр-міністру та уряду за заснування Фонду підтримки України. Понад 1 мільярд доларів на військову, гуманітарну й економічну допомогу Україні – запорука наближення нашої спільної перемоги над агресором і повернення миру у Європу! - написав Зеленський.

Як повідомляється на сайті Міноборони Данії, фонд буде складатися з трьох частин:

  • військова підтримка: зброя, військова техніка та навчання українських бійців. (зарезервовано 5,4 мільярда данських крон);
  • гуманітарна підтримка: гострі гуманітарні зусилля, довгострокова реконструкція. (зарезервовано 1,2 мільярда данських крон);
  • підтримка бізнес-ініціатив, які дають данським компаніям можливість зробити внесок у відбудову України (зарезервовано 0,4 мільярда данських крон).

Міністр закордонних справ Данії Ларс Льокке Расмуссен заявив, що українці сьогодні борються за безпеку усієї Європи, і завдяки створеному фонду його країна "виводить рівень підтримки на новий рівень". Крім цього, він повідомив про підтримку данського бізнесу, який виявив бажання працювати в Україні.

Ми, серед іншого, посилили зусилля Міністерства закордонних справ щодо допомоги данським компаніям у виході на український ринок та виділили більше коштів на створення кращих умов для ризикованих інвестицій данських компаній в Україні. Це хороша новина як для українського, так і для данського бізнесу, - відзначив Расмуссен.

Нагадаємо, що "Декілька країн готові передати Україні винищувачі МіГ-29", - спікер уряду Польщі.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Президент обговорив з міністром закордонних справ Данії підтримку України Президент обговорив з міністром закордонних справ Данії підтримку України
Еппе Кофод наголосив, що його країна надаватиме Україні підтримку стільки, скільки буде необхідно.
Зустріч Зеленського із головами урядів Данії та Іспанії: про що розмовляли (відео) Зустріч Зеленського із головами урядів Данії та Іспанії: про що розмовляли (відео)
Політики обговорили можливості посилення збройної відповіді України агресору, відбудову України після перемоги у війні та майбутнє членство у ЄС.
Тупицький не з'явився до суду, бо боїться за своє життя
Суддя Конституційного суду України, Олександр Тупицький, не з'явився до суду де йому мали обрати запобіжний захід.
Loading...
Load next