Арешт владіміра путіна: Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер

Арешт владіміра путіна: Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер
Реакція з боліт не забарилась.

Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав міжнародні ордери на арешт президента росії володимира путіна, а також уповноваженої з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Інформація про це розміщена на саті суду. Вони є підозрюваними у незаконному примусовому переміщенні українських дітей. Речниця російського МЗС Марія Захарова заявила, що рішення Міжнародного кримінального суду про "арешт" не мають для рф жодного значення, зокрема з правового погляду.

Сьогодні, 17 березня 2023 року, Друга палата досудового розгляду Міжнародного кримінального суду видала ордери на арешт двох персон у контексті ситуації в Україні: Володимира Володимировича Путіна та Марії Олексіївни Львової-Бєлової, — ідеться у повідомленні.

Відтепер російський президент має офіційний статус підозрюваного у скоєнні міжнародного злочину — незаконного примусового переміщення українських дітей, пояснив Генпрокурор України Андрій Костін. Це означає, що за межами Росії Путіна мають заарештувати та передати до суду.

А світові лідери тричі думатимуть, перш ніж тиснути йому руку або сідати з ним за стіл переговорів. Світ отримав сигнал, що російський режим є злочинним і його керівництво та поплічники будуть притягнуті до відповідальності, — сказав Костін.

Це історичне рішення для України та всієї системи міжнародного права, додав Костін.

За словами Костіна, щодо насильницької депортації дітей, Офіс Генерального прокурора передав МКС понад 40 томів матеріалів — більше 1000 сторінок. Загалом у провадженнях, в яких Офіс Генпрокурора здійснює процесуальне керівництво, зафіксовано депортацію понад 16 тисяч дітей з Донецької, Луганської, Харківської та Херсонської областей. Але реальна цифра може бути значно більшою.

Нам вдалося повернути додому 308 дітей. Маємо повернути їх всіх. І засудити в українських та міжнародних судах кожного причетного до примусової депортації українських дітей. А також до інших воєнних злочинів, злочинів проти людяності, геноциду та найтяжчого міжнародного злочину — агресії, — заявив Генпрокурор.

Речниця російського МЗС Марія Захарова відреагувала на те, що Міжнародний кримінальний суд в Гаазі видав ордер на арешт президента росії володимира путіна "у контексті ситуації в Україні". Вона заявила, що на території росії в цього органу "не має повноважень". Про це пишуть російські засоби масової пропаганди. 

Це рішення для нашої країни не має жодного значення, зокрема з правової точки зору, - заявила Захарова. 

Захарова також заявила, що "росія не є учасником Римського статуту Міжнародного кримінального суду і зобов'язань щодо нього не несе. З цим органом росія не співпрацює". 

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Путіна до Гааги не довезуть - юрист-міжнародник Путіна до Гааги не довезуть - юрист-міжнародник
Юрист переконаний, що поплічники Путіна зроблять все, щоб він пішов у інший світ до статусу підсудного.
Loading...
Load next