У Польщу прибули додаткові танки й гаубиці, придбані у Південної Кореї

У Польщу прибули додаткові танки й гаубиці, придбані у Південної Кореї

Польща отримала додаткові танки K2 і гаубиці K9 із замовлених у Південної Кореї. Про це оголосив міністр оборони країни Маріуш Блащак.

Блащак повідомив, що у порт Гдині прибув корабель, на борту якого – ще п’ять танків K2 і дванадцять гаубиць K9.

Міністр нагадав, що контракт уклали у 2022 році і перші одиниці озброєння за ним Польща отримала у грудні. Танки й гаубиці надійдуть на озброєння 16-ї механізованої дивізії у Вармінсько-Мазурському воєводстві, яке межує з Калінінградською областю рф. Як відомо, "перешийок" між основною частиною рф та її ексклавом – Сувалкський коридор – вважається дуже ймовірним місцем удару у разі потенційної війни росії проти східних членів НАТО. 

Ми створюємо силу, яка могла би стримати агресора. Путін має подумати двічі, перш ніж ухвалить помилкове рішення напасти на Польщу – тому що польські збройні сили стають сильнішими і отримують новітнє озброєння, - зазначив Маріуш Блащак. 

Нагадаємо, що Михайло Федоров про плани осучаснення навчання.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
У Польщі заявили про готовність розмістити ядерну зброю НАТО У Польщі заявили про готовність розмістити ядерну зброю НАТО
Віцепрем'єр-міністр Польщі Ярослав Качинський заявив, що Польща хотіла б, аби США збільшили свою присутність в Європі.
"Має бути швидкість та свобода дій": Варшава передасть Києву першу партію оборонної зброї наступного тижня "Має бути швидкість та свобода дій": Варшава передасть Києву першу партію оборонної зброї наступного тижня
Раніше Польща повідомила, що готова передати Україні боєприпаси, переносні зенітно-ракетні комплекси Grom та різні типи безпілотників.
Loading...
Load next