Депутати Європарламенту й ВРУ вперше проведуть спільне засідання

Депутати Європарламенту й ВРУ вперше проведуть спільне засідання

Очільники комітетів Верховної ради та Європейського парламенту в середу проведуть перше в історії спільне засідання парламентських органів.

Про це оголосив Європарламент у вівторок увечері.

Спільне засідання українських та європейських депутатів відбуватиметься в гібридному форматі й буде присвячене обміну думками щодо характеру та викликів процесу вступу України до ЄС.

Метою стартового засідання в середу є об'єднання голів комітетів Європейського парламенту та Верховної ради України для обговорення подальшого шляху України щодо процесу вступу до ЄС, а також демонстрація солідарності з Києвом, який все ще бореться з російським вторгненням, – зазначають у Європарламенті.

Захід відкриють президентка Європейського парламенту Роберта Метсола та голова Верховної ради Руслан Стефанчук.

Після цього присутні будуть розділені на дві панелі для обговорення – "Відбудова європейської України" та "Побудова сталого майбутнього разом".

Депутати Європарламенту та їхні українські колеги обговорять низку питань, пов'язаних із процесом вступу України до ЄС, зокрема економічну політику, верховенство права, боротьбу з корупцією та бюджетний контроль, а також приведення українського законодавства у відповідність до законодавства ЄС та імплементацію законодавства ЄС.

Очікується, що на першому засіданні учасники також розглянуть шляхи подальшого поглиблення двосторонніх відносин між комітетами своїх відповідних інституцій, – додають у Європарламенті.

Нагадаємо, Укроборонпром відвантажив ЗСУ партію 122-мм боєприпасів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Глава Європарламенту закликав посилити санкції проти Росії Глава Європарламенту закликав посилити санкції проти Росії
Голова Європейського парламенту Девід Сассолі закликав посилити санкції проти Росії. У ЄС з Російською Федерацією зараз "дуже напружені" відносини.
Євродепутати вимагають надати Україні план дій щодо членства в НАТО Євродепутати вимагають надати Україні план дій щодо членства в НАТО
"Європейська народна партія" вимагає термінового зібрання в Європарламенті для обговорення ескалації російської агресії на кордоні з Україною.
Європарламент закликав Росію зупинити накопичення військ на кордоні з Україною Європарламент закликав Росію зупинити накопичення військ на кордоні з Україною
Депутати Європарламенту ухвалили колективну заяву щодо нарощування російської військової присутності на Сході України та вздовж її кордонів.
Loading...
Load next