У МЗС Молдови назвали неприйнятною заяву посла Китаю про суверенітет колишніх держав СРСР

У МЗС Молдови назвали неприйнятною заяву посла Китаю про суверенітет колишніх держав СРСР

У міністерстві закордонних справ і європейської інтеграції Молдови відреагували на заяви посла Китаю у Франції Лу Шає, який засумнівався у суверенітеті пострадянських країн. 

Заяву радника глави МЗС наводить молдовське видання Newsmaker.

У міністерстві вважають, що заяви китайського дипломата неприйнятні.

Ми вражені цими заявами. Посол Китаю у Франції поставив під сумнів суверенітет країн, які проголосили свою незалежність 1991 року… Висловлювання посла Китаю у Франції абсолютно неприйнятні. Ми чекаємо від китайської влади роз'яснень, – сказав Ігор Захаров, радник міністра закордонних справ з комунікацій.

Він додав, що за останні тридцять років, з моменту встановлення дипломатичних відносин, Молдова і Китай будували свої двосторонні відносини на взаємній повазі та підтримці суверенітету і територіальної цілісності. 

Зазначимо, що Латвія, Литва та Естонія викликали представників Китаю до своїх міністерств закордонних справ після того, як посол Китаю у Франції заявив, що колишні радянські держави не мають суверенного статусу відповідно до міжнародного права. 

Нагадаємо, Українські льотчики опанують F-16 менш як за пів року - Ігнат

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
"Ми проти розширення НАТО": Китай підтримав "гарантії безпеки" Росії "Ми проти розширення НАТО": Китай підтримав "гарантії безпеки" Росії
Про це стало відомо зі спільної заяви Росії та Китаю.
У Кремлі відреагували на слова про можливість відмови України від НАТО У Кремлі відреагували на слова про можливість відмови України від НАТО
У лютому 2019 року Верховна Рада закріпила в Конституції прагнення України стати членом Європейського Союзу і НАТО, – і ці зміни набули чинності.
Loading...
Load next