Україна та Марокко домовилися про переговори щодо спрощення торгівлі та візового режиму

Україна та Марокко домовилися про переговори щодо спрощення торгівлі та візового режиму

Україна та Марокко проведуть переговори щодо спрощення торгівлі, аби визначити перспективні напрями економічної взаємодії, збільшити обсяги торгівлі та пожвавити прямі контакти бізнесу, а також переговори щодо спрощення візового режиму.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України.

У межах другого турне країнами Африки Дмитро Кулеба здійснив перший візит міністра закордонних справ України до Марокко з часу встановлення дипломатичних відносин в 1992 році. У Рабаті він провів переговори з міністром закордонних справ, африканського співробітництва та в справах закордонних марокканців Нассером Бурітою.

Дипломати приділили особливу ретельну увагу “Формулі миру” президента Володимира Зеленського задля встановлення справедливого та довготривалого миру. Міністр наголосив, що війна приносить небезпеку нестабільності, яку особливо гостро відчувають в країнах Африки.

Очільники МЗС України  та Марокко обговорили продовольчу безпеку в Африці. Вони констатували необхідність подальшої безперешкодної роботи “Чорноморської зернової ініціативи”.

Дмитро Кулеба та Нассер Буріта домовилися провести переговори України та Марокко щодо спрощення торгівлі, аби визначити перспективні напрями економічної взаємодії, збільшити обсяги торгівлі та пожвавити прямі контакти бізнесу, а також переговори щодо спрощення візового режиму.

Окремою темою переговорів стала співпраця в сфері освіти. Міністерства освіти України і Марокко нині працюють над вирішенням проблемних питань марокканських студентів, які змушені були виїхати з України через повномасштабну війну РФ проти України.

За підсумками переговорів міністри підписали меморандум про співпрацю між Дипломатичною академією України імені Геннадія Удовенка при МЗС та Марокканською дипломатичною академією при МЗС Марокко.

Своєю чергою, міністр Буріта підтвердив намір Марокко відновити роботу посольства в Києві.

Нагадаємо, В Україні розпочала роботу фінансова місія МВФ

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
"Великий потенціал тристоронньої співпраці": Україна, Британія і Польща створюють новий альянс "Великий потенціал тристоронньої співпраці": Україна, Британія і Польща створюють новий альянс
Нещодавно президент України Володимир Зеленський заявив про готовність країни до альянсу з іншими країнами, а не тільки з НАТО.
В ЄС заявили про можливе скасування безвізу з Україною - ЗМІ В ЄС заявили про можливе скасування безвізу з Україною - ЗМІ
Деякі держави Європейського Союзу заявили про зловживання безвізового режиму країнами Західних Балкан, а також з Україною, Грузією і Молдовою.
Loading...
Load next