Кібердопомога Україні: США виділили $37 мільйонів

Кібердопомога Україні: США виділили $37 мільйонів

Сполучені Штати працюють з Конгресом, щоб надати Україні додаткові 37 мільйонів доларів кібердопомоги.

Про це йдеться у повідомленні МЗС України за підсумками щорічної дискусії делегацій України та США з питань кібербезпеки 1 червня в Таллінні.

Під час діалогу делегація Сполучених Штатів підтвердила свою непохитну відданість підтримці кіберзахисту України перед обличчям невиправданої та неспровокованої військової агресії Росії проти України. Як зазначило відомство, у рамках цієї підтримки США співпрацюють з Конгресом, щоб надати Україні додаткові 37 мільйонів доларів кібердопомоги, що призведе до загального обсягу 82 мільйонів доларів з лютого 2022 року та понад 120 мільйонів доларів з 2016 року.

Ця підтримка допомогла посилити спроможність України виявляти, стримувати та реагувати на кіберінциденти та загрози, а також надала підтримку для захисту критично важливих мереж і цифрової інфраструктури, - зауважили в МЗС.

Зазначається, що сторони поділилися своїми поглядами на роль кібербезпеки в довгостроковому розвитку цифрової стійкості України, включаючи підтримку інституцій та обʼєктів критичної інфраструктури країни. Учасники обмінялися думками щодо майбутньої співпраці між Україною та США з кібернетичних питань, у тому числі обміну цінними уроками, отриманими Україною під час постійного підвищення рівня кібернетичної та цифрової політики.

Нагадаємо, Зеленський зустрівся із главою МЗС Британії

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
США надали понад 150 мільйонів фінансової допомоги на розвиток України США надали понад 150 мільйонів фінансової допомоги на розвиток України
Сполучені Штати Америки надали фінансову допомогу для розвитку України, зокрема на розширення судової реформи та протидії агресії з боку Рос. Загальна сума американської допомоги становить 155 мільйонів доларів.
США стежитиме за відведенням російських військ від кордонів України США стежитиме за відведенням російських військ від кордонів України
Сполучені Штати Америки стежитимуть за ситуацією поблизу українського кордону після заяви Росії про завершення військових навчань і відведення їхніх військ.
США виділять Україні 150 мільйонів доларів на військову допомогу США виділять Україні 150 мільйонів доларів на військову допомогу
Конгрес Сполучених Штатів Америки ухвалив надання додаткових 150 мільйонів доларів допомоги Україні. Зокрема кошти направлять на покращення ситуації у сфері військової безпеки.
Loading...
Load next