Належне запрошення України в НАТО малоймовірне - Сміт

Належне запрошення України в НАТО малоймовірне - Сміт

Посол Сполучених Штатів при НАТО Джуліанна Сміт вважає, що члени Альянсу вважають малоймовірним схвалити запрошення України на саміті у Вільнюсі наступного місяця.

Про це дипломатка сказала в інтерв’ю Politico.

Я думаю, що союзники зараз згодні з тим, що належне запрошення малоймовірне, поки вони беруть участь у повномасштабній війні, – вважає Сміт.

Вона водночас наполягає на тому, що Альянс прагне запевнити Україну в довгостроковій підтримці й намагається знайти спосіб продемонструвати це у Вільнюсі.

Ми хочемо дати зрозуміти президенту Зеленському, якщо він приїде особисто, що ми глибоко зацікавлені в довгострокових відносинах з Україною і шукаємо способи визнати все, чого вони досягли, і що наша підтримка не зникне, – додала посол США.

Сміт зауважила, що між запрошенням України до членства й рішенням Бухарестського саміту НАТО "існує безліч варіантів", і додала, що корисну роль в обговореннях цього питання зіграла остання зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО в Осло.

Ми набагато ближче до єдиного рішення, ніж три-чотири місяці тому, – сказала дипломатка.

Нагадаємо, Понад 1100 км меліоративних каналів в Україні залишились без води

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Теги: 
Читайте також
В НАТО вважають, що Україна зможе самостійно відбити військову атаку Росії В НАТО вважають, що Україна зможе самостійно відбити військову атаку Росії
В Північноатлантичному альянсі повідомили про те, що Україна готова протистояти російській агресії та може зробити це самостійно. Так, якщо вторгнення Російської Федерації почнеться наступного тижня, українські війська впораються самі.
Росія запевняє, що збирає свої війська на Донбасі через загрозу з боку НАТО Росія запевняє, що збирає свої війська на Донбасі через загрозу з боку НАТО
Міністр оборони Росії Сергій Шойгу розповів, що переміщення їхніх військ відбулось у відповідь на ніби то загрозу з боку Північноатлантичного Альянсу.
"Початок кінця України": Росія погрожує "наслідками для державності" у разі вступу до НАТО "Початок кінця України": Росія погрожує "наслідками для державності" у разі вступу до НАТО
МЗС Російської Федерації заявило, що вступ України до НАТО призведе до масштабного нарощування військових сил на Донбасі, а також нібито стане загрозою для її державності.
Loading...
Load next