"Початок кінця України": Росія погрожує "наслідками для державності" у разі вступу до НАТО

"Початок кінця України": Росія погрожує "наслідками для державності" у разі вступу до НАТО
МЗС Російської Федерації заявило, що вступ України до НАТО призведе до масштабного нарощування військових сил на Донбасі, а також нібито стане загрозою для її державності.

Таку погрозу озвучила офіційна представниця Міністерства Закордонних Справ Росії Марія Захарова на брифінгу, сьогодні 9 квітня.

Вона зокрема зазначила, що Москва уважно стежить за ситуацією на Донбасі. А також звернула увагу на заяву президента України Володимира Зеленського про те, що вступ до НАТО допоможе припинити конфлікт на Донбасі.

"Гіпотетичне отримання членства в альянсі, всупереч очікуванням Києва, не тільки не принесе мир в Україну, але, навпаки, призведе до масштабної ескалації ситуації на південному сході і може призвести до незворотних наслідків для української державності", - заявила російська представниця Захарова.

Проте, напередодні цієї заяви, один із заступників голови адміністрації президента Росії та представник Кремля в ТКГ у Мінську Дмитро Козак заявив, що поновлення українським урядом бойових дій на Донбасі стане кінцем України. Зокрема, він також зазначив, що  Росія буде захищати будь-якою ціною своїх російських громадян, які живуть на Донбасі. 

"Я вважаю, що є вже такі оцінки, і підтримую ті оцінки, які є і всередині України, що початок бойових дій - це початок кінця України. Це самостріл, постріл собі не в ногу, а в скроню", - заявив Козак, якого до речі також називають "куратором Донбасу від Кремля".

Однак, Україна не змогла промовчати на таку заяву. Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк сказав:

"Україна точно не зацікавлена ​​в будь-якій ескалації військового протистояння. Наша армія готова до будь-якого розвитку подій, але державний пріоритет залишається незмінним - це завжди ставка на пошук дипломатичного рішення для припинення війни. Україна цінує кожне життя своїх громадян, і тому для нас загострення ситуації на Донбасі - це дійсно серйозно", – заявив Подоляк.

 Нагадаємо, що після загострення військової ситуації на Донбасі, Україна одразу попросила провести перемовини лідерів "нормандської четвірки". Однак у Кремлі від цієї пропозиції відмовились.

Читайте також
Вступ України в НАТО: Пєсков назвав це найгіршим сценарієм для Росії Вступ України в НАТО: Пєсков назвав це найгіршим сценарієм для Росії
Росія в черговий раз погрожує вживанням заходів, якщо Україна вступить в НАТО, оскільки для Кремля це буде найгірший сценарій.
У Кремлі визнали, що Росія не може завадити вступу України в НАТО У Кремлі визнали, що Росія не може завадити вступу України в НАТО
Речник Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що Росія не може завадити вступу України в НАТО. Проте він запевнив, що Москва зробить все, щоб мінімізувати наслідки приєднання Києва до Альянсу.
Експрезидентка Литви закликала НАТО вступити у війну за Україну Експрезидентка Литви закликала НАТО вступити у війну за Україну
В Україні триває сьомий день війни.
Loading...
Load next