У Британії планують готуватись до розпаду росії

У Британії планують готуватись до розпаду росії

В уряді Британії вважають, що після заколоту “вагнерівців” Лондону слід готуватися до сценарію несподіваного розпаду Росії.

Про це повідомляє The Times, посилаючись на джерела.

За даними видання, ще на початку повномасштабної війни у Британії припускали, що вона може закінчитися для Москви нестабільністю всередині країни. Проте “марш на Москву” Пригожина й швидкість, із якою він розвивався, спонукали дипломатів уже готувати план дій на різні сценарії.

Ми маємо чекати і дивитися, що буде далі. Це може бути лише “Розділ 1″ чогось нового, – заявив високопосадовець британського уряду.

За словами колишнього військового аташе країни у Москві Джона Формана, “успішне захоплення влади Пригожиним було б найгіршим сценарієм”.

Не варто мати ілюзій, що він нібито більш ліберальний, схильний до миру демократ, тому що “це фашист”, – зауважив він.

Форман припустив, що темпи розвитку подій у п’ятницю-суботу заскочили західних дипломатів зненацька.

Ми думали, що все це буде відбуватися поступово. Про несподіваний “марш на Москву” не йшлося, – зазначив він.

Експредставник Міноборони лорд Річард із Герстмонсе висловив думку, що Путін, попри удар заколоту по його авторитету, ще залишається небезпечним противником і Захід ризикує недооцінити Росію.

Колишній посол Великої Британії в Росії Родерік Лайн вважає, що бунт “вагнерівців” зменшив шанси Путіна довічно залишитися російським правителем, але додає, що “зараз він все ще на своїй посаді”.

Нагадаємо, "Вагнерівці" повертаються на Донбас – Маляр

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Михайло Подоляк відреагував на опублікування Яніною Соколовою документів про "вагнерівців" Михайло Подоляк відреагував на опублікування Яніною Соколовою документів про "вагнерівців"
Офісу президента не сподобалося, які документи оприлюднила Соколова.
"Боротьба України – це також наша боротьба": міністр оборони Литви привіз військову допомогу для ЗСУ "Боротьба України – це також наша боротьба": міністр оборони Литви привіз військову допомогу для ЗСУ
Окрему увагу було приділено ситуації з активізацією російсько-білоруського військового співробітництва та зосередження російських військ поблизу кордонів з Україною.
Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі
Спікер України у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович повідомив, що не бачить готовності та прагнення Росії розмовляти із Володимиром Зеленським.
Loading...
Load next