Олена Дума виграла конкурс на посаду голови АРМА

Олена Дума виграла конкурс на посаду голови АРМА

Олена Дума виграла конкурс на голову Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА). За її кандидатуру проголосували шість з восьми членів конкурсної комісії.

Про це повідомляє Transparency International Ukraine.

Організація проти кандидатури Олени Думи та закликає членів Кабінету Міністрів не голосувати за призначення переможниці конкурсу на цю посаду.

Призначення Олени Думи головою АРМА, несе великі репутаційні ризики для країни і для роботи незалежної та ефективної діяльності антикорупційної екосистеми та органів правопорядку, – ідеться у повідомленні.

У Transparency International Ukraine зауважують, що досвід Олени Думи не повʼязаний з роботою у сфері, дотичній до кримінальної юстиції, а також з управлінням чи розшуком активів.

А це викликає сумніви у тому, наскільки компетентно вона зможе контролювати роботу працівників АРМА та представляти інтереси Агентства перед іншими органами, – заявили в організації.

Та наголосили, що переможниця конкурсу має тісні політичні зв’язки. Зокрема, у 2019 році Дума брала безпосередню участь в агітації за одного із кандидатів в президенти України та дискредитації іншого претендента на цю посаду. Це вказує на політичну заангажованість переможниці конкурсу на Голову АРМА, що потенційно може впливати на її роботу на цій посаді.

Також зазначається, що Дума має імовірні ділові контакти з держзрадниками та підозрюваними у співпраці з Росією.

Нагадаємо, Україна зазнала понад $54 мільярди збитків житлового фонду від війни — KSE

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Правоохоронці арештували активи дружини Віктора Медведчука (фото, відео) Правоохоронці арештували активи дружини Віктора Медведчука (фото, відео)
Слідчі дії проводилися в рамках досудового розслідування за фактами протиправних дій посадових осіб товариства.
Loading...
Load next