Верховна Рада достроково припинила повноваження нардепа Холодова

Верховна Рада достроково припинила повноваження нардепа Холодова

Верховна Рада України достроково припинила повноваження народного депутата від фракції «Слуга народу» Андрія Холодова.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

За відповідну постанову проголосували 308 парламентарів. 

Довідково. 28 липня проєкт журналістських розслідувань "Схеми" виклали матеріал, у якому зазначили, що нардеп від партії "Слуга Народу" Андрій Холодов, який у січні 2023 року виїхав з України, досі не повернувся. За їхніми даними чоловік востаннє був в Україні 21 січня 2023 року, після чого відправився до Румунії. Виїхати він зміг через пункт пропуску "Порубне" у Чернівецькій області

До цього він був в Україні 10 днів: виїхав 17 грудня 2022 року й повернувся 11 січня 2023 року. Також у червні та липні 2022-го й у травні та липні 2023-го Холодов перебував на Кіпрі. Загалом нардеп виїжджав з країни 12 разів від початку повномасштабного вторгнення Росії.

Також, за даними на сайті ВРУ, нардеп жодного разу не голосував у парламенті від 21 січня 2023 року. А за весь 2022 рік брав участь у половині голосувань у сесійній залі.

Водночас в Апараті ВРУ уточнили, що у 2023 році не надавали Холодову відпустки, не оформлювали відрядження за кордон. Також там наголосили, що з 21 січня цього року йому не здійснювалися будь-які виплати.

Нагадаємо, СБУ та ДБР проводять обшуки в екснардепа-регіонала щодо відмивання понад 500 млн грн

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Помер народний депутат України Георгій Крючков Помер народний депутат України Георгій Крючков
У віці 92 років помер народний депутат України III-IV скликань Верховної Ради України Георгій Крючков. Повідомляється, що це сталось 4 листопада.
"Слуги народу" відреагували на рішення ЦВК щодо відмови Вірастюку у депутатстві "Слуги народу" відреагували на рішення ЦВК щодо відмови Вірастюку у депутатстві
Партія "Слуга народу" в якої на 87-му окрузі на Івано-Франківщині балотувався у народні депутати Василь Вірастюк відреагувала на заяву ЦВК щодо відмови йому у реєстрації в народні депутати Верховної Ради.
ЦВК відмовила Вірастюку у реєстрації народним депутатом через рішення суду (відео) ЦВК відмовила Вірастюку у реєстрації народним депутатом через рішення суду (відео)
Центральна виборча комісія на засіданні яке відбулось сьогодні, 5 травня, відмовилася реєструвати Василя Вірастюка, кандидата від партії "Слуга народу" народним депутатом України.
Loading...
Load next