Держдеп США: Угоди про безпеку України «переживуть будь-яку адміністрацію»

Держдеп США: Угоди про безпеку України «переживуть будь-яку адміністрацію»

Двосторонні безпекові  домовленості між Україною та Сполученими Штатами будуть закріплені таким чином, щоб діяти незалежно від особи американського президента.

Про це на брифінгу в середу заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер, пише "Голос Америки".

Відповідаючи на питання, чи зміниться допомога Україні, якщо наступним президентом США стане Дональд Трамп, Міллер сказав, що така підтримка буде закріплена у двосторонніх домовленостях, що будуть чинними незалежно від першої особи.

Ми маємо закріпити довгострокові угоди про безпеку, які переживуть будь-яку адміністрацію, будь-який уряд як тут, у Сполучених Штатах, так і між нашими союзниками та партнерами, які взяли на себе довгострокові зобов’язання щодо безпеки України, – зазначив він.

Речние Держдепу нагадав, що адміністрація Джо Байдена веде з Україною переговори про двосторонні безпекові зобов'язання, і додав, що рішення про підтримку Києва залежать і від Конгресу.

Щоразу, як ми просили у Конгресу виділити більше підтримки для уряду України, українських військових і народу України, Конгрес завжди погоджувався. І ми очікуємо, що так буде й надалі, – підкреслив Міллер.

Як відомо, Україна 3 серпня розпочала переговори зі Сполученими Штатами Америки щодо двосторонньої угоди про надання "гарантій безпеки" у межах Спільної декларації про підтримку нашої держави.

Нагадаємо, Посадовець Міноборони допустив розкрадання на 16 млн гривень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
США попередила Росію, що чекає на неї у випадку агресії проти України США попередила Росію, що чекає на неї у випадку агресії проти України
Держсекретар США повідомив, що якщо Російська Федерація діятиме нерозважливо або агресивно щодо України, Вашингтон реагуватиме на її дії.
США виділять Україні 150 мільйонів доларів на військову допомогу США виділять Україні 150 мільйонів доларів на військову допомогу
Конгрес Сполучених Штатів Америки ухвалив надання додаткових 150 мільйонів доларів допомоги Україні. Зокрема кошти направлять на покращення ситуації у сфері військової безпеки.
США підтримує Україну й готові допомогти в разі військової агресії з боку Росії США підтримує Україну й готові допомогти в разі військової агресії з боку Росії
Америка заявила, що Росія використовує агресивний підхід у розв'язанні конфлікту на Донбасу й повинна негайно припинити свої наступальні дії.
Loading...
Load next