Іран і Саудівська Аравія офіційно відновили дипломатичні відносини

Іран і Саудівська Аравія офіційно відновили дипломатичні відносини

Саудівська Аравія та Іран обмінялися послами, офіційно зупинивши семирічний розрив дипломатичних відносин між суперниками в Перській затоці.

Про це повідомляє Bloomberg.

Новий представник Саудівської Аравії Абдулла Аль-Енезі після свого прибуття до Тегерана наголосив, що він прагнутиме "зміцнити відносини та інтенсифікувати контакти та зустрічі між королівством та Іраном, щоб перейти до більш гостинного простору".

Країни розірвали свої дипломатичні відносини у 2016 році. Відомо, що вони ворогували з моменту захоплення влади в Ірані шиїтськими ісламістами в 1979 році. Але в березні 2023-го за сприяння Китаю домовилися про відновлення відносин.

Те, що сталося в минулому ‒ це уроки, які ми вчимо й використовуємо для побудови майбутнього, ‒ заявив фактичний правитель Саудівської Аравії принц Мухаммед ібн Салман.

Нагадаємо, У Німеччині ексспівробітника розвідки звинувачують у держзраді

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Іран відмовився домовлятись про компенсацію родичам загиблих зі збитого літака МАУ Іран відмовився домовлятись про компенсацію родичам загиблих зі збитого літака МАУ
Іран відмовляється вести перемовини про відшкодування збитків за літак МАУ, який збили поблизу Тегерана іранські військові у січні 2020 року. Про це заявили у спільній заяві міністри закордонних справ України, Канади, Британії та Швеції.
Loading...
Load next