Ердоган закликає G20 піти на поступки росії у питанні "зернової угоди"

Ердоган закликає G20 піти на поступки росії у питанні "зернової угоди"

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган просить кількох лідерів G20 виконати деякі вимоги рф щодо відновлення зернової угоди.

Про це повідомляє Bloomberg.

За словами турецьких чиновників, Ердоган хоче провести закриті зустрічі з лідерами під час саміту G20 у Нью-Делі цими вихідними.

Хоча зусилля Туреччини навряд чи вплинуть на союзників України в США та Європі, прийняття Ердоганом вимог Росії підкреслює виклики, з якими він стикається під час свого балансування після вторгнення Москви в Україну, ‒ наголошують у виданні.

Туреччина просить світових лідерів полегшити страхування російського експорту продовольства та добрив і відновити підключення Москви до системи SWIFT для міжнародних платежів.

Туреччина каже своїм колегам, що спосіб відновити угоду полягає в послабленні деяких санкцій, які, як стверджує москва, перешкоджають їй імпортувати сільськогосподарське обладнання, таке як трактори або запчастини, заявили турецькі чиновники, ‒ додали у заяві.

Нагадаємо, До Львова приїхав Борис Джонсон

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський та Ердоган провели телефонну розмову: про що говорили Зеленський та Ердоган провели телефонну розмову: про що говорили
Володимир Зеленський і Реджеп Таїп Ердоган обмінялися думками щодо безпекової ситуації в регіоні, а також стосовно відповідних ініціатив з посилення безпеки в регіоні Чорного моря.
"А баба Яга проти!": Росія відкинула пропозицію Ердогана бути посередником між Зеленським та Путіним "А баба Яга проти!": Росія відкинула пропозицію Ердогана бути посередником між Зеленським та Путіним
За словами офіційного представника відомства Марії Захарової, ні про яку посередницьку роль Анкари у врегулюванні ситуації на Донбасі не йдеться.
Путін шантажував Туреччину через підтримку України Путін шантажував Туреччину через підтримку України
Президент Туреччини сказав президенту України Володимиру Зеленському під час квітневої зустрічі в Туреччині, що президент Росії Володимир Путін пригрозив продовжити заборону на польоти, якщо Туреччина не відмовиться від своїх продажів безпілотних літальних апаратів і підтримки України.
Loading...
Load next