Вперше в Україні народного депутата судитимуть за кнопкодавство (відео)

Вперше в Україні народного депутата судитимуть за кнопкодавство (відео)
Позафракційний нардеп Владислав Поляк став першим депутатом, який підпадає під дію закону про криміналізацію неособистого голосування - кнопкодавства.

Народного депутата судитимуть за голосування замість іншого депутата. Відповідне досудове розслідування вже завершено, а до суду направлено обвинувальний акт. Про це у вівторок, 25 травня, повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Розслідуванням встановлено, що народний обранець у лютому 2020 року під час розгляду поправок до законопроекту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо обігу земель сільськогосподарського призначення" на пленарному засіданні Верховної Ради України неодноразово голосував замість колеги, - йдеться у повідомленні.

Як повідомляють правоохоронці, це перший випадок притягнення до відповідальності за статтею 364-2 Кримінального кодексу "Здійснення народним депутатом України на пленарному засіданні Верховної Ради України голосування замість іншого народного депутата України". 

У повідомленні не називається ім'я фігуранта, проте раніше видання "РБК-Україна" повідомляло, що Офіс генерального прокурора України оголосив підозру народному депутату Владиславу Поляку за кнопкодавство. Позафракційний нардеп із Закарпаття став першим депутатом, який підпадає під дію закону про криміналізацію неособистого голосування.

Нагадаємо, що народний обранець у лютому 2020 року під час розгляду поправок до законопроєкту про обіг земель сільськогосподарського призначення неодноразово голосував замість колеги.

Нардепа для вручення підозри викликали до Офісу генпрокурора, однак він не з’явився та про причини своєї неявки також не повідомив. Тож, повідомлення про підозру направили за місцем його проживання, на його електронну пошту та інші відомі стороні обвинувачення засоби зв’язку.

За законом кнопкодавство карається штрафом від 3 до 5 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51-85 тисяч гривень).

 

Читайте також
Депутатка від "Слуги народу" прийшла до Верховної Ради із сумкою Dior за 62 тисячі (відео) Депутатка від "Слуги народу" прийшла до Верховної Ради із сумкою Dior за 62 тисячі (відео)
Народна депутатка України від фракції "Слуга народу", Елла Рєпіна з`явилася у Верховній Раді з сумкою від французького дому моди Dior. Вартість такої моделі аксесуару становить $2,285 тисячі - 62 152 тисячі гривень.
Перемога Вірастюка на виборах: ЦВК оскаржила рішення Верховного Суду Перемога Вірастюка на виборах: ЦВК оскаржила рішення Верховного Суду
Центральна виборча комісія оскаржила рішення Верховного Суду щодо встановлення результатів виборів в одномандатному виборчому окрузі № 87 Івано-Франківської області. Оскільки Верховний Суд скасував протокол ЦВК про визнання Василя Вірастюка обраним депутатом.
Прогули у Верховній Раді: Порошенко, Арахамія та Тимошенко залишаться без депутатських виплат Прогули у Верховній Раді: Порошенко, Арахамія та Тимошенко залишаться без депутатських виплат
Низка українських нардепів залишаться без депутатських виплат, оскільки "прогуляли" чимало засідань Верховної Ради або ж профільних комітетів.
Loading...
Load next