Чехія направляє нового посла в Україну

Чехія направляє нового посла в Україну

Чехія направляє нових послів до України та Польщі. Дипмісію у Києві очолить Радек Пех, у Польщі - Бржетислав Данчак.

Про це заявив міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський, передає Radio Prague International.

Чехія направляє нових послів у два ключові для нашої зовнішньої політики та політики безпеки пункти. Радек Пех отримав схвалення української сторони та замінить у Києві посла Матулу. Також агреман отримав і Бржетислав Данчак, який обійме посаду посла у Польщі, – сказав Ліпавський.

За його словами, обидва дипломати відбудуть до місця служби протягом осені.

Радек Пех змінить у Києві Радека Матулу, який перебуває в Україні вже шість років. З 2017 року Пех обіймав посаду посла Чехії у Копенгагені, раніше очолював чеські дипмісії у Фінляндії та Естонії, Румунії та Молдові, а також у Литві та працював на посаді директора кількох департаментів МЗС Чехії.

Бржетислав Данчак працював в академічному середовищі, і до серпня 2023 р. він був проректором з міжнародних зв'язків університету ім. Масарика у Брно. Данчак спеціалізується на енергетичній безпеці, геополітиці, відносинах усередині блоку Вишеградська четвірка та трансатлантичних відносинах. З 2018 року Данчак є головою Чесько-польського форуму МЗС Чеської Республіки.

Посада посла Чехії у Варшаві залишалася вакантною після раптової смерті дипломата Якуба Дюрра, який помер у лютому 2023 року.

Нагадаємо, Залужний провів розмову з Міллі

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Мережа Facebook видалила пост посла України, в якому він розкритикував статтю Путіна Мережа Facebook видалила пост посла України, в якому він розкритикував статтю Путіна
Допис посла України в Чеській Республіці Євгена Перебийноса було видалено через те, що він порушує правила щодо мови ворожнечі – таке пояснення дипломату надав Facebook.
Україна не відзиватиме свого посла з Білорусі (відео) Україна не відзиватиме свого посла з Білорусі (відео)
Українського посла в Білорусі не будуть відзивати з країни, через необхідність його присутності, оскільки на території республіки перебувають 30 українських громадян, які проходять там лікування.
Loading...
Load next