Зеленський провів зустріч із Генеральним секретарем НАТО: деталі

Зеленський провів зустріч із Генеральним секретарем НАТО: деталі

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, який прибув до нашої країни з візитом.

Пр це повідомляє Офіс Президента.

Сьогодні ми обговорили з паном Генеральним секретарем усі ключові оборонні питання, які потребують уваги: реальну ситуацію на полі бою та потреби українських воїнів. Упевнений, ми можемо й надалі тиснути на агресора так, щоб Росія лише відступала і втрачала. І це правильна тактика, – наголосив Володимир Зеленський.

Під час зустрічі сторони обговорили захист від російського терору, посилення тиску на рф та зміцнення повітряного щита України, тобто можливість постачання додаткових систем ППО державами – членами НАТО.

Спільно з НАТО працюємо над підготовкою нового документа – адаптованої Річної національної програми, яка визначатиме практичні кроки для досягнення Україною відповідності принципам і стандартам Альянсу, – заявив Володимир Зеленський.

Єнс Столтенберг зі свого боку зазначив, що Україна має потужну підтримку з боку всіх країн – членів НАТО. За його словами, члени Альянсу продовжать надавати Україні найсучасніші засоби для відбиття російського вторгнення, зокрема танки, сучасні системи ППО, а також тренуватимуть пілотів для літаків F-16.

Що сильнішою стане Україна, то ближче ми підійдемо до припинення російської агресії. НАТО стоятиме поряд з Україною так довго, як буде потрібно, – додав Єнс Столтенберг.

Нагадаємо, Польща посилює контроль на кордоні з Чехією і Словаччиною

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Ця ескалація є елементом підняття ставок": Стефанішина заявила, що Київ чекає чітких сигналів від НАТО "Ця ескалація є елементом підняття ставок": Стефанішина заявила, що Київ чекає чітких сигналів від НАТО
Україна докладає зусиль, аби реалізувати спроможності як партнера НАТО з розширеними можливостями.
Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба
Франція та Німеччина обіцяють демотивувати Російську Федерацію від повномасштабної війни проти України.
"Це матиме наслідки": генсекретар НАТО Столтенберг вкотре застеріг Росію від нової агресії проти України "Це матиме наслідки": генсекретар НАТО Столтенберг вкотре застеріг Росію від нової агресії проти України
У Кремлі заперечують будь-яку підготовку до вторгнення на територію України, водночас звинувачуючи країни Заходу в ескалації напруженості, зокрема у Чорному морі.
Loading...
Load next