«Росія — не ворог Європи»: баварський прем'єр наразі виключає вступ України в НАТО

«Росія — не ворог Європи»: баварський прем'єр наразі виключає вступ України в НАТО
Це вже не перша така заява з боку німецьких посадовців за останній час.

Прем'єр-міністр Баварії Маркус Зедер заявив, що Росія не є ворогом Європи. Він вважає, що Україна ще довго не зможе вступити в НАТО, а також виступив проти приєднання Києва до Альянсу найближчим часом. Про це він сказав в інтерв'ю Frankfurter Allgemeine Zeitung, передає «Європейська правда».

За його словами, треба поважати територіальну цілісність і незалежність України відповідно до міжнародного права. Проте Зедер наголосив, що санкції проти Росії малоефективні та шкодять Німеччині. 

Серед шкідливих для Німеччини обмежень політик назвав відключення Росії від системи SWIFT, закриття «Північного потоку-2» чи взагалі припинення постачання газу з Росії.

Як зазначив Зедер, Росія — це «складний партнер, але не ворог Європи», тому з нею нібито треба підтримувати зв'язок. Посадовець вважає, що критика Росії виправдана і вона не може дискутувати щодо вступу України в НАТО. Зедер додав, що «розширення НАТО на схід із включенням України ще довго не стоятиме на порядку денному». Політик також згадав, що НАТО не зобов'язане приймати Україну, а також наголосив, що «не може собі уявити» постачання німецької зброї в Україну.

Нагадаємо, раніше глава ВМС Німеччини заявив, що Крим ніколи не повернеться до складу України.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї
Українське посольство хоче переконати німців, що ця зброя не для провокацій, а для стримування агресії й порятунку життя.
"Ця ескалація є елементом підняття ставок": Стефанішина заявила, що Київ чекає чітких сигналів від НАТО "Ця ескалація є елементом підняття ставок": Стефанішина заявила, що Київ чекає чітких сигналів від НАТО
Україна докладає зусиль, аби реалізувати спроможності як партнера НАТО з розширеними можливостями.
Loading...
Load next