США планують надати Польщі системи "Залізний купол" в обмін на передачу Patriot Україні

США планують надати Польщі системи "Залізний купол" в обмін на передачу Patriot Україні

США розглядають варіант тристороннього обміну системами ППО між НАТО, Польщею та Україною, у результаті якого Київ отримає додаткові Patriot.

Про це повідомляє Politico.

Польща, як союзник НАТО, отримає американські системи "Залізний купол", а частину своїх Patriot передасть Україні. Така схема була запропонована після того, як Ізраїль відхилив прохання Вашингтона і Києва надіслати "Залізний купол" – високоефективну протиракетну, протимінометну і протиартилерійську систему безпосередньо в Україну.

Видання зазначає, що Польща може передати Україні системи, які минулоріч придбала у США.

Нагадаємо, Довічне ув’язнення отримав житель Вінниччини, який вбив двох людей

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Переговори Байдена і Путіна: у Зеленського розповіли, чого очікують від онлайн-зустрічі Переговори Байдена і Путіна: у Зеленського розповіли, чого очікують від онлайн-зустрічі
Сенатори США закликають Байдена бути чітким і сильним у розмові з Путіним.
Байден різко відповів на вимоги Росії: не приймаю нічиїх "червоних ліній" Байден різко відповів на вимоги Росії: не приймаю нічиїх "червоних ліній"
Володимир Путін, коментуючи інформацію про підготовку Росії до повномасштабного наступу на Україну, сказав, що "червоною лінією" для Росії буде створення загроз для її безпеки, посилаючись на військові навчання НАТО й України в Чорному морі.
Патрульні катери США наближаються до України:  корабель перетнув протоку Дарданелли Патрульні катери США наближаються до України:  корабель перетнув протоку Дарданелли
Як зазначається, американські катери Island були включені до складу ВМС України у листопаді 2019 року.
Loading...
Load next