Україна розпочала переговори з Францією щодо двосторонньої угоди про гарантії безпеки

Україна розпочала переговори з Францією щодо двосторонньої угоди про гарантії безпеки

Українська делегація в четвер розпочала перший раунд переговорів із Францією щодо укладення двосторонньої угоди про так звані гарантії безпеки, передбачені декларацією "Групи семи" на підтримку України.

Про це повідомляє Офіс президента.

Українську переговорну групу очолив заступник голови Офісу президента Ігор Жовква, до неї також увійшли інший заступник очільника ОП Роман Машовець і перший заступник міністра оборони Олександр Павлюк.

Сторони узгодили план подальших двосторонніх переговорів і порядок координації щодо питання безпекових гарантій на найближчий час, – йдеться у заяві.

Франція стала п’ятою державою "Групи семи" після Сполучених Штатів, Великої Британії, Канади та Японії, із якою Україна почала відповідні двосторонні переговори.

Нагадаємо, Німеччина готує зимовий пакет допомоги для України

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України
Лідери трьох держав звернулись до Російської Федерації із закликом відвести війська від кордону з Україною. Це політики повідомили за сьогоднішніми підсумками переговорів у Парижі.
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
"Важливість діалогу з Росією": лідери Франції та Фінляндії обговорили ситуацію навколо України "Важливість діалогу з Росією": лідери Франції та Фінляндії обговорили ситуацію навколо України
Своєю чергою Фінляндія поки не планує вступати в НАТО.
Loading...
Load next