Україна опустилася на 89-те місце у рейтингу верховенства права

Україна опустилася на 89-те місце у рейтингу верховенства права

Україна посіла 89-те місце серед 142 країн у рейтингу верховенства права за 2023 рік, який складає Всесвітній проєкт правосуддя (WJP).

Про це повідомляє World Justice Project.

У новому звіті Україна посіла 89-те місце із 142. Це на 13 позицій нижче, ніж у попередньому році. Тоді експерти віддали Україні 76-е місце в рейтингу верховенства права. За регіональними показниками, Україна займає 9-те місце з 15 країн Східної Європи та Центральної Азії.

З таким самим показником, як і Україна, у списку ще 10 країн - Перу, В'єтнам, Домініканська Республіка, Гамбія, Беліз, Алжир, Бразилія, Індія, Таїланд та Суринам.

Загальний показник верховенства права в Україні за 2015 - 2023 років. До першої п'ятірки увійшли Данія, Норвегія, Фінляндія, Швеція та Німеччина. РФ у цьому рейтингу посіла 113-е місце, а Білорусь - 104-е місце.

За даними звіту, право в Україні та світі продовжує еродувати. Це шостий рік поспіль, коли індекс вказує на глобальне зниження рівня верховенства права. Зокрема, цього року право знизилося в 59% досліджених країн, включаючи Україну.

Нагадаємо, Україна отримає від Німеччини майже €200 млн на відновлення й захист українських енергооб'єктів

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Розпуск Верховної Ради та Кабінету міністрів: новий рейтинг партій та опитування населення Розпуск Верховної Ради та Кабінету міністрів: новий рейтинг партій та опитування населення
За інформацією соціологічної групи, відставку й перевибори Президента підтримують дещо менше: 43% за відставку, 54% - проти.
Українці більше довіряють Зеленському
Водночас за результатами рейтингу, у березні зросла підтримка одного з його найближчих суперників. Опитування проводилося методом телефонних інтерв’ю.
Рейтинг довіри в українців очолює Зеленський, лідер антирейтингу - Петро Порошенко (інфографіка) Рейтинг довіри в українців очолює Зеленський, лідер антирейтингу - Петро Порошенко (інфографіка)
Рейтинг партій очолює партія «Слуга народу», яку готові підтримати 20,4% серед тих, хто буде голосувати та визначився із вибором.
Loading...
Load next