У США ще три штати визнали Голодомор геноцидом українців

У США ще три штати визнали Голодомор геноцидом українців

Посол України у США Оксана Маркарова заявила, що ще три штати визнали Голодомор геноцидом українського народу.

Про це вона повідомила у соцмережі.

Ще три штати – Вашингтон, Мериленд і Аризона долучились до визнання Голодомору 1932-33 років геноцидом українського народу та проголосили листопад місяцем пам‘яті про український Голодомор-геноцид, - зазначила пані посол.

Станом на сьогодні вже 31 американський штат видав відповідні прокламації про визнання Голодомору геноцидом.

Посольство України в США спільно з Крайовий комітет США з визнання Голодомору геноцидом активно працює над розширенням географії визнання Голодомору геноцидом українського народу. Запрошуємо українську громаду по всіх штатах долучатися до кампанії вшанування пам‘яті про жертв Голодомору шляхом організації просвітницьких заходів про жахливий злочин радянського режиму проти українців, скоєний 90 років, – додала Маркарова.

Вона також подякувала губернатору штату Вашингтон Джею Інслі, губернатору штату Мериленду Весу Муру, губернатору Арізони Кеті Хобс за солідарність з Україною.

 

Нагадаємо, Рух опору «Жовта стрічка» створив чат-бот для фіксації воєнних злочинів рф

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
США попередила Росію, що чекає на неї у випадку агресії проти України США попередила Росію, що чекає на неї у випадку агресії проти України
Держсекретар США повідомив, що якщо Російська Федерація діятиме нерозважливо або агресивно щодо України, Вашингтон реагуватиме на її дії.
У Держдепі США підтримують Україну У Держдепі США підтримують Україну
США занепокоєні стурбованість пересуванням російських військ біля кордонів України. Вашингтон звернувся до Москви за поясненнями.
Loading...
Load next