Орбан заявив, що Будапешт блокуватиме початок переговорів з Україною про вступ до ЄС

Орбан заявив, що Будапешт блокуватиме початок переговорів з Україною про вступ до ЄС

Політичний директор прем’єра Угорщини Балаш Орбан заявив, що Будапешт блокуватиме початок переговорів з Україною про вступ до ЄС, доки не будуть виконані угорські вимоги щодо мови освіти.

Про це він заявив в інтерв’ю NOS.

Угорщина завжди була прихильником зближення України з Європейським Союзом, – сказав він, додавши однак, що більш жорсткий мовний закон все змінив. Ми блокуватимемо доти, доки проблема не буде вирішена. Нові закони зробили життя угорців в Україні нестерпним, – заявив Орбан.

Він має на увазі нещодавно запроваджений в Україні закон, який зобов'язує меншини, а не лише угорську, отримувати щонайменше 70 відсотків освіти українською мовою. Таким чином, діти, які ростуть в угорськомовних сім'ях в Україні, значно відставатимуть у навчанні, занепокоєні в Угорщині.

Ми не можемо з цим змиритися, – заявив Балаш Орбан.

Позиція Угорщини абсолютно чітка: доки існує цей закон, не може бути жодних дискусій з українцями про їхню інтеграцію до Європейського Союзу, – наголосив він.

Нагадаємо, СБУ затримала депутата ОПЗЖ, який займався рекетом у Вінниці

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
ЄС сказав "так" євроінтеграції України, – президент Литви ЄС сказав "так" євроінтеграції України, – президент Литви
Зазначається, що екстрений саміт ЄС ухвалив компромісне рішення.
Україна наполягатиме на виконанні обіцянки щодо отримання ПДЧ під час саміту НАТО Україна наполягатиме на виконанні обіцянки щодо отримання ПДЧ під час саміту НАТО
Україна розраховує на підтвердження в заяві саміту НАТО, який відбудеться 14 червня, щодо обіцянки стосовно майбутнього членства України в Північноатлантичному Альянсі, що прокладе нашій країні шлях до отримання ПДЧ в НАТО.
Loading...
Load next