"Не треба мріяти, що ухвалимо два-три закони - і крапка" - Малюська про початок переговорів з ЄС

"Не треба мріяти, що ухвалимо два-три закони - і крапка" - Малюська про початок переговорів з ЄС

Міністр юстиції Денис Малюська переконаний, що стати членом Європейського Союзу для України означає крок до ще більшого обсягу завдань, які потрібно виконувати.

Про це він повідомив в ефірі телемарафону.

Змін доведеться робити багато. Одразу хочу сказати, що не потрібно мріяти, що ми от зараз ухвалимо дві-три зміни, два-три закони - і на цьому буде крапка. Ні. Ми муситимемо зробити, імплементувати багато реформ, аби переговорний процес розпочався. Ще більше маємо ... зробити реформ, імплементувати після того, як станемо країною-членом Європейського Союзу, - наголосив Малюська.

За його словами, стосовно короткострокового періоду виконання завдань, які Україні рекомендувала виконати Єврокомісія, «вони не надто складні».

 Це, наприклад, закон про збільшення кількості співробітників НАБУ на 300 осіб. Це реформа, яка планувалася давно... Тому я не думаю, що це буде якимось важким кроком чи стало сюрпризом для нас. Абсолютно ні. Є окремі зауваження до режиму декларування. Правки, які так само Єврокомісія рекомендує нам внести. Вони також не є критичними, - зазначив глава Мін’юсту.

Водночас, зауважив Малюська, стосовно деолігархізації, «у нас із самого початку було трішки різне бачення цього процесу».

Зокрема, ми вважали, що ключовим інструментом для боротьби з олігархами є закон про олігархів, а наші європейські партнери говорили, що потрібно звертати увагу на інші заходи, які так само можуть вплинути на боротьбу з олігархами. Наприклад, ухвалення закону про лобізм… Буде складна дискусія щодо закону про лобізм, тому що в нас різне бачення ключових стейкхолдерів щодо цього закону. Але я думаю, що ми з цим впораємося, - переконаний міністр юстиції.

Він додав, що, окрім прямих рекомендацій Єврокомісії, "є низка зауважень, коментарів до сфер, де нам потрібно вдосконалюватися".

Нагадаємо, В Україні сповільнилась інфляція - Держстат

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Президент Литви виступає за надання європейської перспективи Україні Президент Литви виступає за надання європейської перспективи Україні
Президента Литви Гітанас Науседа вважає, що важливо надати європейську перспективу асоційованим країнам - Україні, Сакартвелу та Молдові. За словами Президента, інтеграція до внутрішнього ринку ЄС стала б своєчасним стимулом для асоційованих партнерів, тоді як іншу інтеграцію можна запропонувати іншим країнам Східного партнерства відповідно до їх потреб.
Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну
У понеділок, 19 квітня, Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба візьме участь в онлайн-засіданні Ради ЄС у закордонних справах.
"Нетверезий слуга народу": у Верховній Раді розгорівся алкогольний сканадал
У Верховній Раді розгорівся "алкогольний скандал" між Петром Петром Порошенком та одним із депутатів "Слуги народу" - Сергієм Швецем.
Loading...
Load next