Членство України в ЄС: в Угорщині проведуть референдум

Членство України в ЄС: в Угорщині проведуть референдум

Держсекретар МЗС Угорщини Томаш Менцер оголосив, що в країні проведуть референдум, під час якого громадяни мають відповісти на питання "чи місце Україні в ЄС".

Відповідне відеозвернення він опублікував у своєму Facebook, пише Alfahir.

Чи вважаєте ви, що місце України в Європейському Союзі? Висловіть свою думку під час національних консультацій, які незабаром розпочнуться!, - йдеться в повідомленні.

Видання наголошує, що Менцер маніпулює суспільною думкою, стверджуючи, що кошти ЄС, які мали надати Угорщині, витратять на підтримку України. Він також заявляє, що через війну в Україні, у випадку її вступу до ЄС, більше ресурсів союзу витрачатимуться туди.

Зараз в Україні йде війна, тому якби країну прийняли до Європейського Союзу, то війна була б внесена в співтовариство, і значна частина ресурсів ЄС також була б витрачена на Україну, - заявив Менцер.

Окрім того, державний секретар звинувачує нашу країну в недотриманні прав угорців, що проживають на території України.

Нагадаємо, Україна домовилася з МВФ про транш на $900 млн

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
“Ми не клуб для обраних”: президент Польщі Дуда підтримав вступ України до ЄС “Ми не клуб для обраних”: президент Польщі Дуда підтримав вступ України до ЄС
Дуда підкреслив що сьогодні "залізна завіса" зроблена не з заліза, а з митних бар'єрів, візових обмежень і відсутності перспектив членства.
Угорщина підписала з Росією контракт про постачання газу в обхід України: МЗС звернеться до ЄС Угорщина підписала з Росією контракт про постачання газу в обхід України: МЗС звернеться до ЄС
Міністерство закордонних справ України висловило розчарування через підписання Угорщиною і Росією довгострокового контракту про постачання газу в обхід України.
Україна наполягатиме на виконанні обіцянки щодо отримання ПДЧ під час саміту НАТО Україна наполягатиме на виконанні обіцянки щодо отримання ПДЧ під час саміту НАТО
Україна розраховує на підтвердження в заяві саміту НАТО, який відбудеться 14 червня, щодо обіцянки стосовно майбутнього членства України в Північноатлантичному Альянсі, що прокладе нашій країні шлях до отримання ПДЧ в НАТО.
Loading...
Load next