Верховна Рада підтримала санкції проти оборонних сфер росії та білорусі: деталі

Верховна Рада підтримала санкції проти оборонних сфер росії та білорусі: деталі

Верховна Рада підтримала постанову про затвердження рішення РНБО від 20 листопада 2023 року "Про застосування секторальних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до РФ та Білорусі в оборонно-промисловій сфері".

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

За відповідне рішення проголосувало 304 нардепів.

Вказаним рішенням РНБО підтримала внесені КМУ пропозиції щодо застосування певних секторальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) в оборонно-промисловій сфері строком на 50 років.

Зокрема пропонується запровадити такі санкції: заборонити операції з товарами й послугами з резидентами РФ та Білорусі, зокрема ті, що проводять через громадян інших держав; зупинити виконувати економічні та фінансові зобовʼязання на користь резидентів РФ та Білорусі за операціями з товарами військового призначення та подвійного використання; заборонити передавати резидентам Росії та Білорусі технології, права на обʼєкти права інтелектуальної власності; не реєструвати і не акредитувати організації колективного управління, засновниками яких є резиденти Росії та Білорусі; припинити дію спільних проєктів і промислових програм у сфері безпеки і оборони, учасниками яких є резиденти Росії та Білорусі щодо товарів військового призначення та подвійного використання.

Нагадаємо, На Луганщини росіяни примушують жителів брати паспорти рф в обмін на вугілля та дрова

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Українські депутати не проголосували за створення слідчої комісії проти "вагнерівців" Українські депутати не проголосували за створення слідчої комісії проти "вагнерівців"
На сьогоднішньому засіданні у Верховній Раді планували організувати Тимчасову слідчу комісію з розслідування справи "вагнерівців", однак відповідна постанова не набрала необхідну кількість голосів.
Глава Європарламенту закликав посилити санкції проти Росії Глава Європарламенту закликав посилити санкції проти Росії
Голова Європейського парламенту Девід Сассолі закликав посилити санкції проти Росії. У ЄС з Російською Федерацією зараз "дуже напружені" відносини.
Loading...
Load next