Розтратили майже 4,5 млн гривень на закупівлях: посадовцям Криворізької міської ради повідомлено про підозру

Розтратили майже 4,5 млн гривень на закупівлях: посадовцям Криворізької міської ради повідомлено про підозру

У Дніпропетровській області правоохоронці викрили службовців Криворізької міської ради, які привласнили майже 4,5 млн гривень бюджетних коштів, виділених на придбання для потреб міста бензинових генераторів.

Про це повідомила Національна поліція.

За даними слідства, на випадок відключення електроенергії для потреб Кривого Рогу планувалося закупити 50 бензинових генераторів.

Правоохоронці задокументували злочинну діяльність двох посадовців, які здійснили закупівлю джерел резервного живлення у товариства з обмеженою відповідальністю за ціною, що вдвічі перевищує ринкову вартість.

У місцях проживання та роботи зловмисників, а також на складах, де зберігалися генератори, проведені обшуки. У ході слідчих дій вилучені акти прийому-передачі, облікова документація й інші речові докази.

Обом посадовцям оголошена підозра в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Нагадаємо, У Чехії продовжили навчання українських військових на наступний рік

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Вони щось готують" — Шмигаль заявив, що за підготовкою держперевороту в Україні стоїть Росія "Вони щось готують" — Шмигаль заявив, що за підготовкою держперевороту в Україні стоїть Росія
Раніше глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Україна серйозно ставиться до доступної інформації про можливий держпереворот.
"Я — учасник обох Майданів": Монастирський та МВС закликають українців мирно проводити акції 1 грудня (відео) "Я — учасник обох Майданів": Монастирський та МВС закликають українців мирно проводити акції 1 грудня (відео)
Він пікреслив, що правоохоронці з повагою ставляться до виявлення громадянської позиції і так само очікують поваги до себе.
США надали понад 150 мільйонів фінансової допомоги на розвиток України США надали понад 150 мільйонів фінансової допомоги на розвиток України
Сполучені Штати Америки надали фінансову допомогу для розвитку України, зокрема на розширення судової реформи та протидії агресії з боку Рос. Загальна сума американської допомоги становить 155 мільйонів доларів.
Loading...
Load next