У Китаї заявили, що хочуть стабільних і міцних відносин зі США

У Китаї заявили, що хочуть стабільних і міцних відносин зі США

Китай прагне розвивати стабільні й міцні відносини зі США та спільно з ними працювати для ефективного врегулювання двосторонніх розбіжностей, розвитку взаємовигідного співробітництва та сприяння глобальному миру.

Про це йдеться в заяві МЗС КНР з нагоди 45-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між двома країнами.

У дипвідомстві зазначили, що за 45 років китайсько-американських відносин, які пройшли багато випробувань, двостороння торгівля зросла з менш ніж $2,5 мільярда у 1979 році до майже $760 млрд у 2022 році, двосторонні інвестиції зросли з майже нуля до понад $260 млрд, створено понад 280 пар побратимських провінцій, штатів і міст.

Історія показує, що здорове зростання китайсько-американських відносин не тільки сприяє благу обох народів, але й дозволяє підтримувати світовий мир, стабільність та розвиток, - йдеться в заяві.

В ній підкреслюється, що політика Китаю по відношенню до Сполучених Штатів, є послідовною, чіткою і ґрунтується на взаємній повазі, мирному співіснуванні та взаємовигідній співпраці, а успіх однієї країни є можливістю для іншої досягти процвітання.

 Китай налаштований на стабільні, міцні та стійкі відносини зі Сполученими Штатами і готовий співпрацювати зі США для ефективного врегулювання розбіжностей, розвитку взаємовигідного співробітництва та спрямування відносини у правильному напрямку на користь обох країн і світу в цілому, - заявили у відомстві.

Нагадаємо, ДПСУ посилює бойові підрозділи новими зенітними установками (ВІДЕО)

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
США стурбовані "зближенням" Китаю з Росією, — Блінкен США стурбовані "зближенням" Китаю з Росією, — Блінкен
За його словами, Китай не поводиться нейтрально, оскільки підтримує Росію в ООН.
Loading...
Load next