Туск переконуватиме польських протестувальників не блокувати кордон

Туск переконуватиме польських протестувальників не блокувати кордон

Глава польського уряду Дональд Туск переконуватиме польських протестувальників не блокувати польсько-український кордон.

Про це повідомив прем’єр-міністр Польщі сказав під час пресконференції у Варшаві.

Туск підкреслив, що для Польщі “дуже важлива допомога для України у війні з Росією і в цьому питання діяльність Польщі не зміниться”.

Ми зробимо усе, щоб ефективно підтримувати Україну в її захисті від російської агресії, - наголосив Туск.

З іншого боку, як зазначив польський прем’єр, уряд країн розуміє побоювання польських аграріїв і перевізників. У цьому контексті він зазначив, що перевірить, чому польські аграрії планують відновити блокаду польсько-українського кордону, хоча перед Різдвяними святами міністр сільського господарства РП Чеслав Секерський домовився з ними про призупинення блокади.

Я хотітиму довідатися, чому довіра була настільки короткотривалою, - наголосив польський прем’єр.

Крім того, Туск повідомив, що попросив міністра інфраструктури РП Даріуша Клімчака представити йому перспективи вирішення проблеми блокади кордону з боку перевізників.

Я переконуватиму польських перевізників, аби вони не використовували блокаду як метод захисту своїх інтересів, - підкреслив Туск.

Він зауважив, що польський уряд хоче зробити “все можливе, щоб захистити їхні інтереси у нерівній конкуренції з українськими перевізниками”. Проте блокада кордону, за його словами, в умовах посилення бомбардувань Росією України не допомагає польській владі вирішувати цю проблему, а навпаки перешкоджає.

Глава польського уряду додав, що аргументи Польщі “краще почують”, якщо Польща не буде країною, яка блокує кордон”.

Це не полегшує переговорний процес, - констатував Туск.

Прем'єр Польщі також зазначив, що з українською стороною узгоджується його візит до Києва, і в цьому контексті важливо, аби обидві сторони “могли сказати щось позитивне”.

Нагадаємо, На Сумщині посилюють роботу з будівництва фортифікаційних споруд

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Під дулами автоматів їх супроводжують до кордону", - Монастирський про те, як мігранти потрапляють на кордон Білорусі та Польщі "Під дулами автоматів їх супроводжують до кордону", - Монастирський про те, як мігранти потрапляють на кордон Білорусі та Польщі
Денис Монастирський розповів, що мігранти потрапляють на кордон Білорусі та Польщі під виглядом туристів.
Ситуація з мігрантами: Польща може закрити кордон з Білоруссю Ситуація з мігрантами: Польща може закрити кордон з Білоруссю
Прем'єр-міністр Польщі Моравецький запланував серію візитів до країн ЄС для обговорення з партнерами в Європі поточної геополітичної ситуації і загроз зі східного напрямку.
"З якого переляку ми маємо брати їх до себе?" - Данілов про пропозицію СДПН направити білоруських біженців до України (відео) "З якого переляку ми маємо брати їх до себе?" - Данілов про пропозицію СДПН направити білоруських біженців до України (відео)
Сьогодні зовнішньополітичний речник депутатської групи німецьких соціал-демократів Нільс Шмід запропонував попросити Україну про допомогу.
Loading...
Load next