Польща вимагає від ЄС відновити торговельні обмеження на імпорт українських продуктів

Польща вимагає від ЄС відновити торговельні обмеження на імпорт українських продуктів

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Євросоюз має відновити обмеження на імпорт українських продуктів, які діяли до повномасштабного вторгнення Росії.

Про це повідомляє Bloomberg.

Глава МЗС країни вважає, що такі дії необхідні для уникнення "ерозії підтримки країни, яка постраждала від війни".

Ми мусимо повернутися до довоєнних правил торгівлі, а потім почати переговори з Україною про вступ до ЄС і єдиного ринку з усіма коригуваннями і всіма правилами, яких потрібно дотримуватися. Це лише мій погляд, ‒ заявив Сікорський.

Його пропозиція означає, що ЄС має відновити усі імпортні обмеження, які блок скасував у 2022 році, щоб допомогти Україні знайти нові експортні маршрути, надаючи майже безперешкодний доступ до спільного ринку 27 європейських держав.

Попередній уряд у Варшаві наклав заборону на імпорт українського зерна минулого року перед парламентськими виборами. Нинішня адміністрація залишила обмеження, дозволяючи лише транзит до портів на Балтійському морі та в інші країни ЄС.

Сікорський вважає, що зараз ситуація змінилася і Україна знову може відправляти своє зерно через Чорне море, тоді як до заборони Польща була пунктом призначення для двох третин зерна, яке перетинало ЄС.

Польські фермери не можуть нести тягар усієї солідарності ЄС з Україною. Згоден, що оптика з цим погана. Але ми маємо зробити і те, і інше - зберегти Україну і зберегти польське фермерство, ‒ сказав міністр.

Нагадаємо, У Мінвідновлення заявили, що виконали свою частину роботи для розблокування кордону

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
“Ми не клуб для обраних”: президент Польщі Дуда підтримав вступ України до ЄС “Ми не клуб для обраних”: президент Польщі Дуда підтримав вступ України до ЄС
Дуда підкреслив що сьогодні "залізна завіса" зроблена не з заліза, а з митних бар'єрів, візових обмежень і відсутності перспектив членства.
Монастирський заявив, що Україна готується до ескалації на кордоні з Білоруссю Монастирський заявив, що Україна готується до ескалації на кордоні з Білоруссю
За словами Дениса Монастирського, Україна зацікавлена в розширенні співробітництва з ЄС для спільного протистояння загрозам гібридного характеру.
Зеленський підписав декларацію із президентом Польщі щодо наближення України до вступу в ЄС Зеленський підписав декларацію із президентом Польщі щодо наближення України до вступу в ЄС
Учора, під час робочого візиту до Польщі президент України Володимир Зеленський і польський президент Анджей Дуда підписали спільну двосторонню Декларацію про європейську перспективу України, яка є важливим кроком для вступу України до складу ЄС.
Loading...
Load next