Зеленський у Давосі зустрівся з генсеком НАТО

Зеленський у Давосі зустрівся з генсеком НАТО

Президент Володимир Зеленський на зустрічі у Давосі з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом поінформував про масовані російські атаки та наголосив на важливості посилення української системи протиповітряної оборони.

Про це повідомляє пресслужба глави держави. 

Зазначається, що на зустрічі Зеленський подякував генеральному секретарю НАТО за стійку підтримку з боку Альянсу в захисті від російського вторгнення.

Володимир Зеленський і Єнс Столтенберг обговорили ситуацію на полі бою. Президент поінформував про масовані російські обстріли українських міст і громад, які відбулися останнім часом. Глава держави наголосив на важливості подальшого посилення української системи протиповітряної оборони. Сторони також обговорили інші оборонні потреби України, - йдеться в повідомленні.

Як повідомляє пресслужба, на зустрічі також відзначили важливість підписання двосторонньої Угоди про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Великою Британією в межах Спільної декларації G7, ухваленої на попередньому саміті НАТО у Вільнюсі.

Окрім того, Президент України розповів про продовження роботи над аналогічними документами з іншими партнерами й наголосив на важливості невідкладного підписання таких угод, які діятимуть до вступу України в НАТО.

Відомо, що Зеленський і Столтенберг обговорили підготовку наступного саміту Альянсу у Вашингтоні. Глава держави наголосив, що Україна очікує ухвалення рішень, які наблизять її членство в НАТО.

Нагадаємо, Оновлений законопроєкт про мобілізацію внесуть на розгляд до ВР найближчими тижнями - Міноборони

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Ексрадник Путіна повідомив, коли Росія може почати новий наступ на Україну Ексрадник Путіна повідомив, коли Росія може почати новий наступ на Україну
Андрій Ілларіонов, колишній радник російського президента Володимира Путіна попередив, що РФ вже після липня 2021 року може почати нове вторгнення до України. Однак цього разу вже з півдня.
В НАТО вважають, що Україна зможе самостійно відбити військову атаку Росії В НАТО вважають, що Україна зможе самостійно відбити військову атаку Росії
В Північноатлантичному альянсі повідомили про те, що Україна готова протистояти російській агресії та може зробити це самостійно. Так, якщо вторгнення Російської Федерації почнеться наступного тижня, українські війська впораються самі.
Loading...
Load next