Президент на Черкащині взяв участь у засіданні членів Конгресу місцевих та регіональних влад

Президент на Черкащині взяв участь у засіданні членів Конгресу місцевих та регіональних влад

У межах робочої поїздки до Черкаської області Президент Володимир Зеленський узяв участь в обласному засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Про це повідомляє Офіс Президента.

Захід був присвячений питанням економічного розвитку Черкаської області: розвитку та підтримці аграрного сектору, його доступу до зовнішніх ринків. Учасники також розглянули питання підготовки фахівців робітничих професій і забезпечення підприємств в умовах війни. Президент поспілкувався з представниками бізнесу та відповів на їхні запитання.

Для нас важливі всі бізнеси: кожен фермер, кожна людина, навіть та, що дає 10, 20, 30 робочих місць. Кожна компанія, юридична особа, фізична особа сьогодні дуже важливі, – сказав Глава держави.

Він також акцентував, що з метою координації зусиль між бізнесом і державою започатковано Всеукраїнську економічну платформу «Зроблено в Україні» та створено Раду з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану. Крім того, як заявив Президент, в умовах війни необхідно максимально убезпечити роботу бізнесу в Україні загалом і на Черкащині зокрема.

Питання номер один – протиповітряна оборона. Ми будемо її нарощувати вітчизняними системами, передусім засобами радіоелектронної боротьби, і потужними системами західного зразка, – зазначив Володимир Зеленський.

За його словами, Україна збільшує потужності експортного коридору в Чорному морі та працює над створенням нового залізничного коридору територією Молдови та Румунії, який дасть позитивний результат для економіки.

Глава держави також розповів, що незабаром планують розробити новий справедливий механізм бронювання працівників підприємств, які підлягають військовому призову. Президент наголосив на необхідності проведення відкритого діалогу між державою та підприємцями щодо цього питання.

Ми всі підтримуємо наших воїнів, але без людей, які працюють, не буде заробітних плат. Зберігати економіку дуже потрібно. Але при цьому ми повинні не забувати: ми не можемо залишити хлопців на передовій без ротації. Це також дуже важливо. Сьогодні це пріоритет. Тому ми дотримуємося цієї формули: ти воюєш або працюєш на державу, – сказав Володимир Зеленський.

Також, за його словами, важливо знайти формат підтримки бізнесу, який працює відкрито та сплачує податки.

Я попросив наших економістів і правоохоронців розробити особливий підхід до бізнесу, який повністю працює «в білу». Чесного українського бізнесу, щоб до таких людей на час війни не було питань від податківців і правоохоронців, – зазначив Глава держави.

За словами Президента, такий захист від держави має стосуватися не лише керівників та власників компаній, а і їхніх працівників. Зі свого боку підприємці, які працюють в аграрному секторі, подякували Володимиру Зеленському та всій його команді за відновлення судноплавства Чорним морем і забезпечення роботи «зернового коридору», що дало змогу українським аграріям експортувати свою продукцію.

Представники бізнесу також висловили подяку Президенту та уряду за державну програму «Доступні кредити 5-7-9».

Це справді та підтримка, якої ми жадали. Ми без неї, мабуть, не витягнули б, – сказав фермер Ігор Новицький.

Принагідно аграрії звернулися з проханням збільшити ліміти щодо оборотних коштів для сільського господарства включно з тваринництвом. Наприкінці розмови Президент подякував представникам бізнесу, які навіть в умовах воєнного стану підтримують економіку, сплачують податки і наповнюють бюджет України.

Особливо зараз, коли були питання з нашими партнерами щодо фінансової підтримки, щодо грошей, які спрямовуються в бюджет на підтримку різних верств населення. Це дуже важливо, тому дякуємо платникам податків, – зауважив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, «Запоріжсталь» збільшила виробництво сталі

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Кравчук перебуває в реанімації: рідні заборонили лікарям коментувати стан першого президента Кравчук перебуває в реанімації: рідні заборонили лікарям коментувати стан першого президента
Леонід Кравчук майже місяць перебуває в реанімації після операції на серці. Наразі лікарі не коментують стан українського політика, однак відомо, що він різко погіршився.
Президентка Словаччини візьме участь у першому саміті "Кримської платформи" Президентка Словаччини візьме участь у першому саміті "Кримської платформи"
Президентка Словаччини візьме участь у першому саміті Кримської платформи, який відбудеться 23 серпня в Києві.
Прокуратура Нью-Йорка розслідує ймовірне втручання України у президентські вибори в США Прокуратура Нью-Йорка розслідує ймовірне втручання України у президентські вибори в США
Американські прокурори розслідуються можливе втручання колишніх або ж нинішніх українських чиновників у президентські вибори, які відбулись у Сполучених Штатах у 2020 році.
Loading...
Load next