На мітингу в столиці Угорщини вимагали відставки президента

На мітингу в столиці Угорщини вимагали відставки президента

У столиці Угорщини Будапешті щонайменше тисяча людей вийшли на акцію, вимагаючи відставки президента Каталін Новак.

Про це повідомляє Reuters.

Причиною масової акції стало помилування напередодні візиту в Угорщину Папи Римського чоловіка, засудженого за приховування сексуального насильства у дитбудинку.

Йдеться про заступника директора дитячого будинку, який допомагав керівнику закладу приховувати злочини. Директора дитбудинку засудили до 8 років позбавлення волі за розбещення кількох неповнолітніх хлопців у 2004-2016 роках. Заступника директора засуджено на понад 3 роки.

Також The Washington Post зазначає, хоч рішення про помилування було прийняте торік, відомо про нього стало лише минулого тижня.

Тепер опозиційні партії Угорщини вимагають відставки Новак. Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан подав до парламенту поправку до конституції, яка позбавляє президента права помилування засуджених за злочини проти дітей. Новак заявила, що охоче підпише цю поправку.

Однак мітингувальники зібрались на акцію, заявили, що єдиним прийнятним рішенням буде відставка президента. За останні дні три радники президента подали у відставку на тлі скандалу.

Нагадаємо, Сейм Польщі продовжив термін перебування українських біженців до 30 червня

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Син Каддафі подав заявку на вибори президента Лівії Син Каддафі подав заявку на вибори президента Лівії
Син колишнього лівійського лідера Муамара Каддафі Саїф Аль-Іслам бере участь у виборах.
Loading...
Load next