Латвія продовжила обмеження на в'їзд громадян Росії

Латвія продовжила обмеження на в'їзд громадян Росії

Уряд Латвії ухвалив продовжити терміни обмежень на в'їзд громадян Росії до весни наступного року, враховуючи загрозу безпеці з боку РФ.

Про це повідомляє Delfi.

Термін обмеження, що діє, спливає на початку березня. Сьогоднішнє рішення уряду передбачає продовження терміну обмежень до 4 березня 2025 року, повідомили агентству LETA у Міністерстві закордонних справ Латвії.

У зв'язку з повномасштабним військовим вторгненням Росії в Україну різко зросла кількість громадян Росії, які бажають в'їхати до країн Європейського союзу через сухопутний кордон, — заявили у відомстві.

Обмеження було запроваджено у Латвії 9 вересня 2022 року. Згідно з розпорядженням уряду країни також обмежена видача віз громадянам Росії. Загалом з моменту прийняття розпорядження у 2022 році до 31 грудня 2023 року у дипломатичних та консульських представництвах Латвії за кордоном було видано 1956 віз громадянам Росії.

Заяви на отримання віз приймаються лише у виняткових випадках - від членів сімей громадян Латвії та громадян ЄС, і від громадян РФ, що отримали право на проживання в Латвії, на підставі закону про репатріацію та закону про імміграцію. Або у випадках гуманітарних обставин — наприклад, тяжкого захворювання близького родича чи похорону, у разі загрози безпеці особи чи запрошення брати участь у засіданні суду за рішенням латвійського суду, — додали у МЗС.

Наразі і в інших країнах-членах ЄС, наприклад, у Фінляндії та Чехії, також ухвалено нормативні акти, що обмежують в'їзд громадян Росії.

Нагадаємо, На Рівненщині судитимуть диверсанта з Білорусі, який планував знеструмити Київ

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next