У країн Заходу попереду війна - Туск

У країн Заходу попереду війна - Туск

Нинішній період в історії західної цивілізації можна описати як передвоєнний.

Про це повідомив польський прем'єр Дональд Туск у соцмережі.

Пішла в минуле повоєнна доба. Ми живемо в новий час: за передвоєнної епохи. Ось чому НАТО та солідарність між Європою та Америкою є важливішими, ніж будь-коли раніше, - написав Туск.

Такою ж була головна думка нинішнього очільника польського уряду під час його нещодавнього виступу на конгресі Європейської Народної Партії у Брюсселі.

Європа хотіла б розвиватись у часи без воєн. Але сьогодні перед нами простий вибір: або ми воюємо та захищаємо свої кордони та території, або ми впадемо. Немає вагомих причин капітулювати перед злом. Потенціал є Європи більшим, ніж потенціал тих, хто на нас нападає. У цій боротьбі нас ніхто не замінить: ми самі є найкращим гарантом власного успіху, - сказав тоді Дональд Туск.

Як заявив у столиці Бельгії голова уряду Польщі, "боротьба з тоталітарними трендами, корупцією та брехнею йде на багатьох фронтах", і "найяскравішою її ілюстрацією є те, що відбувається під час війни в Україні".

Це про відповідальність за майбутнє західної цивілізації. Ми всі відповідальні за це, - підсумував Туск.

Нагадаємо, Вірменія планує вступити до Євросоюзу

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Львівський депутат намалював портер Путіна під час роботи (відео) Львівський депутат намалював портер Путіна під час роботи (відео)
Львівський депутат від ЄС Юрій Гринів у міськраді відкрив на телефоні зображення Володимира Путіна, дістав аркуш паперу та почав змальовувати його обличчя.
Кабмін затвердив стратегію деокупації Криму Кабмін затвердив стратегію деокупації Криму
Кабінет міністрів на засіданні 29 вересня затвердив Стратегію деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та Севастополя. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.
Україна вишле російського дипломата – дзеркальна відповідь на дії РФ Україна вишле російського дипломата – дзеркальна відповідь на дії РФ
МЗС РФ висилає з Росії консула України Сергія Дірезу. Він брав активну участь у захисті громадян України, відвідував суди і СІЗО, де незаконно тримають українських політв'язнів.
Loading...
Load next