Зеленський і Шольц провели телефону розмову

Зеленський і Шольц провели телефону розмову

Президент Володимир Зеленський і Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц провели телефонну розмову напередодні зустрічі лідерів Веймарського трикутника, яка відбудеться 15 березня у Берліні.

Про це повідомив Зеленський у соцмережі.

Президент подякував очільнику уряду та німецькому народу за тривалу всебічну підтримку України та її фіксацію у двосторонній безпековій угоді.  Зеленський також привітав затвердження Європейською комісією проєкту переговорних рамок.

Україна завершила виконання всіх чотирьох законодавчих кроків, визначених Європейською комісією у пакеті розширення, що є підставою для схвалення переговорної рамки. Тепер крок за державами-членами. Якнайшвидша реакція партнерів продемонструє відданість курсу на вступ України до ЄС, – заявив Зеленський.

Співрозмовники обговорили розвиток оборонної співпраці як на рівні держав, так і на рівні представників оборонно-промислового комплексу та локалізацію оборонного виробництва в Україні.

Передав пріоритетні потреби українських захисників у бронетехніці, артилерії та ППО. Також дякую Німеччині за приєднання до зусиль Чеської Республіки щодо закупівлі артилерійських снарядів для України, – зазначив Зеленський.

Сторони обмінялися думками щодо результатів Конференції з підтримки України в Парижі 26 лютого та скоординували позиції напередодні зустрічі лідерів Веймарського трикутника, яка відбудеться у пʼятницю в Берліні за участі Олафа Шольца, Еммануеля Макрона та Дональда Туска.

Окрім цього співрозмовники, обговорили організацію Конференції з відновлення України (URC-2024) у Берліні в червні. Зеленський відзначив участь представника Німеччини в підготовці Глобального саміту миру.

Нагадаємо, Зеленський підписав закон про скасування заборони на прибуток в оборонних закупівлях

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба
Франція та Німеччина обіцяють демотивувати Російську Федерацію від повномасштабної війни проти України.
Михайло Подоляк відреагував на опублікування Яніною Соколовою документів про "вагнерівців" Михайло Подоляк відреагував на опублікування Яніною Соколовою документів про "вагнерівців"
Офісу президента не сподобалося, які документи оприлюднила Соколова.
"Ми будемо разом робити все, щоб Україна була вільною і незалежною": Олексій Рєзніков відвідав Миколаївську область (фото) "Ми будемо разом робити все, щоб Україна була вільною і незалежною": Олексій Рєзніков відвідав Миколаївську область (фото)
Під час робочої поїздки до Миколаївської області Олексій Резніков назвав українських морпіхів мотивованими професіоналами своєї справи.
Loading...
Load next