Президент В’єтнаму пішов у відставку

Президент В’єтнаму пішов у відставку

Комуністична партія В’єтнаму у середу прийняла відставку президента Во Ван Тхионга.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву в’єтнамського уряду.

Згідно з заявою, Во Ван Тхионг порушив регламент партії, і це «негативно вплинуло на громадську думку, зашкодив репутації партії та держави».

Зазначається, що Центральний партійний комітет, керований Комуністичною партією, схвалив відставку Тхионга приблизно через рік після його обрання.

У В’єтнамі президент виконує здебільшого церемоніальну роль, однак він є одним із чотирьох найвищих політичних посадовців у країні.

В адміністрації в’єтнамського президента коментарів з приводу відставки Тхионга не надали.

Хоча у заяві уряду не вказано, які саме недоліки призвели до відставки чинного президента, основні зміни у керівництві однопартійної держави були пов’язані із широкомасштабною кампанією боротьби з хабарництвом. Ця кампанія спрямована на викорінення корупції, однак критики також розглядають її як інструмент внутрішньої політичної боротьби.

Нагадаємо, В Україні зменшилось будівництво житла: аналітика ринку нерухомості

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Верховна Рада схвалила відставку міністра Авакова (відео) Верховна Рада схвалила відставку міністра Авакова (відео)
За відставку Арсена Авакова проголосували 291 народний депутат.
Відставка Разумкова: Арахамія розпочав збір підписів за відставку спікера Верховної Ради Відставка Разумкова: Арахамія розпочав збір підписів за відставку спікера Верховної Ради
Голова фракції та народний депутат від президентської партії "Слуга народу" Арахамія розпочав збір підписів за відставку Разумкова з посади голови парламенту.
Loading...
Load next